Добре дошло, уютно време!

коледа зима двойка уют жена
Снимка: Thinkstock

Студените зимни месеци пристигнаха, което ни накара да извадим топлите якета от гардероба и да потърсим къде сме прибрали любимия си зимен шал и ръкавичките. Всъщност картината е много по-слънчева, отколкото изглежда, защото пристигна най-уютното време от годината, което ни дава възможност да се облечем от глава до пети в топло настроение и да се сгушим в прегръдката на своето вкъщи...

Е, да, сега разходките на открито не са много, но пък имаме перфектната възможност да се насладим в големи дози на домашния уют и да натрупаме запомнящи се моменти, споделени с любимите хора и не само... със сигурност и домашните любимци с удоволствие ще се присъединят към тези наши мигове.

Сега спокойно може да си подарим и време лично за себе си, което да запълним например с гледане на любим филм или пък с четене на хубава книга, докато се наслаждаваме на чаша ароматен чай или пухкаво капучино.

Времето навън може да е студено, но прогнозата за времето у дома зависи от нас. Затова, когато сутрин се събудим и погледнем през прозореца, нека се насладим на красотата на падащите снежинки и да изтупаме от прахта детския трепет в себе си, с който сме посрещали зимата, без да мислим колко време ще чистим колата си от снега.

Сега е сезонът, в който докато пием сутрешното си кафе, съзерцавайки настанилата се зима, може да преоткрием топлината на дома и да настроим мислите си на уютно часово време. Да, определено такова усещане може да предизвика само зимата, струва си да й се доверим. 

коледа зима двойка уют жена
Снимка: Thinkstock

Дори навън „студът да е на кутийки“ нека спрем недоволството в себе си, защото точно този студ ни кара да ценим повече времето прекарано у дома. Когато снегът е повечко и скрежко се е развихрил подобаващо, започваме умело да се наслаждаваме дори и на кратките разходки сред зимата, след които с трепет се прибираме вкъщи. 

Това са онези сладки моменти, в които захвърляме ботушите с удоволствие и ги заместваме с меки чорапи със закачливи мотиви или пък с пухкави пантофи, приличащи повече на плюшени играчки. Нима не усетихте един приятен гъдел само при мисълта за топлината на дома?

коледа зима двойка уют жена
Снимка: Thinkstock

Понякога, за да събудим топлото настроение, е достатъчно просто да се настаним удобно до прозореца и докато гледаме зимната приказка навън да си припомним детските лудории в снега, които току-виж ни предизвикат да се пуснем като с шейна по пистата на приключенията... Затова нека погледнем зимата от друг ъгъл, най-слънчевият за нас, да си кажем „Добре дошло, уютно време!“ и да пуснем топлината, която то носи в домовете и в сърцата си!

Автор: Величка Златкова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти