Десет правила за щастлив живот

Десет правила за щастлив живот
Снимка: Thinkstock

Здравейте! Казвам се Ким. На 23 г. съм и следвам Индустриален мениджмънт, трети курс в Техническия университет. В университета участвам в екипа, списващ Студентския вестник. В свободното си време чета, слушам музика и се разхождам. Пиша, откакто се помня. "Престрашавам се" и ви изпращам един текст, който ми хрумна съвсем наскоро покрай моята си реалност.

"Десет правила за щастлив живот", "10 правила за интересен живот", "10 правила за успех"... Достатъчно е само да го напиша 10 правила в "Гугъл" и ми излиза безкраен списък от рода на "10 правила за еди-кое си от еди-кой-си"... Аз самата съм прочела много книги от рода на "Как да живеем щастливо?", "Как да станем успешни?" и така нататък и така нататък... И няма да крия, опитвала съм безброй пъти да ги вкарам в употреба. За някои става, за други не става, като последните са в пъти повече от първите... В резултат така и не станах по-усмихната, успешна и удивителна, както казва едно любимо списание. Като най-краен резултат пък получих депресия... Тъжна картинка... До момента, в който чух песента на Анн Джи "Кучка".

Сещате ли се за стиха: "Живея по мои, мои правила". Мда... и преди това съм попадала на статии за това как да си определим собствени правила за нашия си живот, но кой да обърне внимание?! Мислех си – "Ако искаш да успяваш, трябва да подражаваш на успелите". Да, ама не! Ами то като се започне по тази верига, почти неизбежно се стига до въпроса: "Успелите на кого са подражавали?". Отговорът е – на никого. Те са си били те - уникални и самоуверени, действали са така, както им е подсказвал разумът им, интуицията и опита им, учили са се от грешките си и са приличали... на себе си!!!

Това е тайната! И след като се смях с часове над себе си, седнах и надрасках 10 правила. Не, няма да ги споделям. Защо ли? Защото са уникални и лични. Те са изведени от моя опит и моя живот и следват интуицията ми, която просто е непогрешима, колкото и да не ви се вярва. Това са си моите правила, съобразени с моя живот, моите ценности, разбирания за живота...

Но все пак има две универсални:

Правило №1
Обичай себе си! – Каквото и да си преживявала, каквото и да казват по твой адрес, ОБИЧАЙ СЕ! Защото си уникален, уникална. И за един милиард години на земята не е имало и няма да има друг/друга като теб!

Правило №2
Прави на другите това, което искаш на теб да правят! – Ако всички го спазвахме, нямаше да има и едно престъпление! Защото кой иска да бъде обект на престъпление?!
№ 3 ....................
№ 4 ....................
№ 5.....................
№ 6.....................
№ 7.....................
№ 8.....................
№ 9.....................
№10..................................... и така дами (и господа, ако има такива smiley). Нататък продължавате вие, както си искате smiley и докъдето си искате, разбира се. Може да са 10, по-малко или повече от 10. Важното е да отразяват опита ви и да попречат да правите грешки и да обхващат всяка една област от живота ви – любов, здраве, спорт, секс, храна, козметика, стил, работа, хоби...

При мен беше много лесно – сякаш седяха и чакаха решението ми да си напиша свои "божи заповеди" – изкочиха като по магическа пръчка. Но ако ви е трудно на вас - можете да се наблюдавате, за да отбележите кога и при какви условия правите грешки, да се върнете в миналото и смело да изведете изводите си, а оттук до създаването на личните правила разстоянието е една крачка. Има и още една възможност – прочитате няколко книги по темата, запознавате се с вече съществуващите правила и си вадете заключение тип: "Това е точно за мен", "Това е неприложимо за моя живот/моя характер" и така карайте с изведените правила, докато не се уловите, че имате по-добри варианти на тях.

Така животът ви ще бъде вашият собствен филм, а вие ще сте неговият сценарист, режисьор и главен герой! И краят ще бъде по вашия вкус!!!

Автор: Ким Юни

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти