Да погледнем на лошите моменти като на изпитание

Да погледнем на лошите моменти като на изпитание
Снимка: Thinkstock

Здравейте,

Аз съм Дани и написах това не с идеята да писателствам, а с желанието да споделя с някого това, което ми е трудно да го кажа на глас.

Всичко, което ни се случва в живота, идва само и единствено да ни научи на нещо! Най-важното е да погледнем на лошите моменти, като на някакво изпитание, показващо ни на какво всъщност сме способни!

Да си безработен в днешни времена звучи толкова нормално, че почти на никого не прави впечатление! Но когато ти си в тази позиция, единственото, което чуваш от хората, които те срещат на улицата, или с които не си се чувал отдавна, преди да попитат как си, питат къде си сега на работа и ако кажеш - "Не работя" е чудесна причина да те посъжалят и лицемерно да ти вдъхнат някякви сили, от които не е необходимо да имаш винаги нужда.

Вече 9 месеца съм безработна (това звучи като диагноза) и девет месеца заспивам без никакви мисли и ставам с надеждата у днешния ден или дата да има нещо, което да ми даде знак за промяна! Но досега не ми се случи - нито на датите, когато са родени децата ми, нито на моя рожден ден, нито на деня, определен за края на света, нито в старата, нито в прохождата едва нова година.

Хайде сега да извадим на преден план положителното мислене, както ни съветват отвсякъде и да погледнем от хубавата страна на цялата тази агония.

Изплетох шал. Един! И ми беше достатъчно, за да разбера, че това го мога. Мога да правя нещо и с ръцете си.  И двете висши не са ми нужни за това!

Научих се да меся хляб. Правя невероятни пити и баници. Няма да остана гладна!

Изгледах много филми, почетох доста, слушах с часове музика, която ме радва! Това ми показа, че мога да плача и да се смея без конкретна причина! Просто така!

Най-важното - имах достатъчно време, за да осъзная какво чудесно семейство имам, съпруг, който ме разбира и деца, които ми напомнят, че все пак съм направила нещо много хубаво в моя живот (два пъти при това).

P.S. Днес вече имам мечтаната работа (или поне така ми се струва), усмихвам се и ми се пише за други неща... Очаквайте!

Автор: Дани Ангелова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти