Да дам ли 200 лв за ботуши или да не дам...

h
Снимка: Thinkstock

Сутринта преди да тръгна за работа, се чудех кои обувки да си обуя.

Замислих се, че този зимен сезон ще трябва отново да си купувам зимни ботуши и чувството, което ме обзе, не беше радостно. Не си помислих „ей, супер, ще ходя на шопинг“, а мислите ми летяха по-скоро в посока на това, че ме очаква още един не малък разход.

Убедена съм, че всяка работеща жена от така наречената средна класа, ако в България изобщо можем да говорим за такава, ще се съгласи с мен, че купуването на качествени зимни ботуши си е цяло предизвикателство – и към нервите, и към личния бюджет.

Това се дължи на няколко основи фактора, първият от които е правопропорционалната връзка качество – пари.

Няма как да си вземем обувки за зимата, които да ни държат топло и сухо, да изкарат поне два сезона и да дадем 50 лв за тях.

h
Снимка: Thinkstock

След бърза разходка по магазините (може и онлайн, спестява време), осъзнаваш как ти трябват поне 200лв, за да намериш нещо качествено (естествена кожа, разбира се), надеждно (добра подметка, шита, а не лепена), че и красиво (без висок тънък ток, но все пак елегантен модел).

Не знам за вас, но на мен ми е проблем да отделя толкова пари за ботуши.

Проблем ми е да ги отделя и за сметката от Топлофикация, за такса смет и т.н., но там няма как да не платиш...

Вадиш парите, даваш и после се чудиш да плачеш ли, защото си обеднял или да се радваш, че си достатъчно способен и самостоятелен да си плащаш сам сметките.

Такива мисли ми се въртяха в главата, докато крачех към работа с ботите от миналата година, купени от намаление. После прочетох статията за ботушите при васEdna.bg, и как всяка жена жена заслужава да направи една такава малка инвестиция за себе си.

Това всъщност наистина е така, но някак си мислите „това са просто обувки, как да дам толкова пари“, продължават да ми кръжат в главата.

h
Снимка: Thinkstock

Когато сам си печелиш парите с усилена работа, се замисляш повече, когато ги харчиш. Отделно си правиш много повече сметка какво имаш този месец като задължения за плащане, какво ще ти остане за фонда „И аз съм човек“, който спонсорира основно купуването на нов чифт сандали, парфюм, пердета или каквото и да било друго напълно излишно към момента, но пък желано нещо.

Замислям се и за всички хора, за които 200лв съставляват половината им заплата (повярвайте, има много такива!) или за пенсионерите, които с толкова пари карат по цял месец...

h
Снимка: Thinkstock

От такива мисли винаги ти става тежко и освен да се сетиш да се обадиш на милата си баба, да я питаш как я кара, има ли нужда от нещо (тя винаги ще каже „не“) и да настояваш да ѝ пратиш някой лев или поне да минеш да я видиш (да ти се порадва), няма много какво друго да направиш.

После пък се замислих, че ако имах кола, ще трябваше да ѝ взема зимни гуми. Това щеше да ми излезе някъде към 400-500лв грубо (шофьорите могат да ме поправят).

Е, моите ботуши, с които ще ходя цяла зима през снега и калта, не играят ли роля точно на пешеходните ми зимни гуми!

Не ми ли трябва и на мен нещо надеждно, с грайфер, което ще ме предпази от подхлъзване и катастрофа на Д-то ми със земята (да не забравяме, че от падане в поледицата като нищо можеш да се озовеш в травматологията).

Много размисли и страсти за едни ботуши, нали?

h
Снимка: Thinkstock

Убедена съм обаче, че не само на мен ми минават подобни мисли през главата. На финала мога да кажа, че все пак реших да инвестирам в зимния си гардероб и да обзаведа верните ми крачета, на които разчитам повече от на който и да било автомобил, автобус, тролей или трамвай, да ме заведат там, където искам, с чифт качествени зимни обувки.

Ще пообиколя магазините, за да се скандализирам още малко колко скъпо (и често некачествено) е всичко, ще потърся най-изгодната оферта и ще стискам палци да се окажат наистина качествени ботуши, с които да изкарам поне два сезона.

h
Снимка: Thinkstock

И за да се вместя в бюджета си за месеца и да не взимам аванс, ще каня приятели вкъщи на домашна вечеря, за сметка на ресторанти и барове. Хем ще ни е по-удобно, хем ще ни е по-приятно, съгласни ли сте? smiley

Автор: Екатерина Малинова

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти