20-те от най-богатите жени в света на модата

Жизел може да се похвали с добър бизнес нюх
Снимка: ЕПА/БГНЕС

22 години след като Линда Еванджелиста каза: "Ние (моделите) не си отваряме очите сутрин за по-малко от 10 000 долара", моделите все още взимат баснословни суми пари, на които всеки бизнесмен би завидял.

Ето и няколко от най-високо платените в света модели.

Жизeл Бюндхен
Бившата приятелка на Леонардо Ди Каприо се нарежда на първо място по богатство с 96 миниона паунда. Чудите се от къде толкова много пари? Основната част от приходите на бразилката идват от нейната колекция летни чехли и сандали Ipanema, която тя създаде през 2001 г. Само за 2010 са се продали 250 млн. чифта от тях.

Тайра Банкс
Мулатката идва на второ място с лично богатство от 57 млн. паунда, които идват основно от това, че Тайра стана изпълнителен продуцент на шоуто "Следващият топ модел на Америка", което освен че се излъчва, но се и провежда на принципа на франчайза из целия свят.

Кейт Мос
Тя е била рекламно лице на Rimmel, Balman, Agent Provocateur, H&M and Burberry, като последните два бранда развалиха договорите си с нея след скандала с кокаин, които Кейт забърка през 2005 г. В момента Кейт е лице на модната марка Mango и може да се похвали с 50 милиона в банковата си сметка. Изпреварва я обаче Кристи Бринкли със състояние от един милион паунда в повече.

На пето и шесто място се нареждат съответно Хайди Клум с 45 млн. и Ел Макферсън с 38 млн. паунда. След тях се нареждат Клаудия Шифър - 35 млн. и Наоми Кемпбъл с 31 млн.

На девето място е украинката Мила Йовович с 23 милиона паунда, последвана от Адриана Лима и нейните 22 млн.

Дария Вербови - отново от Украйна, е 11-а с 19 миниона, след нея Хелена Кристенсен - 18 млн. и Наталия Водянова от Русия с 15 млн.

В класацията на 20-те най-богати моделки влизат още Ева Херцигова (13 млн), Линда Еванджелиста (11 млн.), Синди Крауфорд (11 млн.), а последна е Стефани Сиймор с банкова сметка, в която е прибрала 10 милиона паунда.  

Славица Екълстоун
Тя се радва на състояние от 743 милиона паунда, но тъй като то е натрупано благодарение на развода със съпруга й мултимилионер Бърни Екълстоун, Славица е оставена извън класацията, но все пак заслужава да бъде спомената.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти