Можете ли да познаете каква титла ще носи детето на принц Хари и Меган Маркъл (жокер: не е принц или принцеса)?

Меган и Хари
Снимка: Getty

Херцогинята на Съсекс се очаква да роди до броени седмици, но докато хората гадаят за пола, името и външния вид на детето, само титлата, която ще носи първородният наследник, е (почти) ясна.

Независимо дали ще бъде момче, или момиче, детето няма да бъде наричано принц или принцеса. Причината се крие в далечно разпореждане на принц Джордж Пети от около 1917 г.

Меган Маркъл и принц Хари
Снимка: Getty

То гласи, че само децата на най-големия син (в случая – Уилям) на принца на Уелс (принц Чарлз) могат да носят същата титла като баща си. И така, тъй като принц Хари е по-малкият от двамата братя, неговите деца няма да се ползват от титлата на своя родител.

Единственият начин това да се промени е, ако кралицата не позволи. Но знаейки колко Елизабет Втора държи на традициите, това едва ли ще се случи.

Меган и Хари
Снимка: Getty

А какви всъщност ще са титлите на бъдещите деца на Хари и Меган? Ако първородното им дете е момче, той може да получи титлата граф на Дъмбъртън, а в случай, че първо се роди момиче, тя вероятно ще бъде лейди. Но ако първо се роди момиче, тогава синовете след него по-скоро ще носят титлата лорд (първо име) Маунтбатън-Уиндзор. Това, разбира се, се очаква да бъде официално потвърдено след раждането.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти