Прощално писмо до голямата, (не)подходяща любов

двойка любов зима
Снимка: iStock

Вяра Иванова

Здравей, страннико,

С теб нещата не ни се получиха. Няма значение кой с кого се раздели, няма значение колко сълзи изплакахме, колко сърца се разбиха заедно с нашите. Това писмо не е пропито с болка и не е изпълнено със съжаление. Това писмо е радостно, то е щастливо и влюбено в това, което бяхме.

Всеки има такъв човек в живота си, един специален някой, който му е дал повече от всеки друг. Този човек е нашата красива, голяма любов, която за нещастие никога не оцелява до финалните надписи. С тези любови трябва да се разделяме само с благодарност и усмивка, защото те са едни от най-красивите ни житейски приказки.

двойка любов есен зима
Снимка: iStock

Благодари му, че ти показа как да бъдеш себе си

Преди теб не знаех как да бъда изцяло себе си пред някой мъж. Често слагах маска и се стараех да ме харесат на всяка цена. С теб, незнайно защо, но беше лесно и естествено да бъда себе си, точно като дишането. Можех да стоя по пижама, без капка грим и с рошава коса, а ти твърдеше, че съм прекрасна. Ти ме научи, че мъжът до мен трябва да ме харесва във всички мои състояния.

Благодари му, че търпя капризите ти

Съвсем наясно съм, че с мен понякога не е лесно да се комуникира, но ти не се отказа. Обичаше ме ядосана, нервна, глезеща се. Обичаше ме, когато се заяждах с теб за дреболии и когато се сърдех за глупости. Беше до мен, когато ти казвах колко много ме дразниш и исках да ти ударя шамар. Ти ме научи, че мъжът трябва да бъде търпелив и силен.

двойка любов есен уют жена
Снимка: iStock

Благодари му, че беше до теб

С теб преживях едни от най-важните моменти в живота си. Ти беше на всеки един от тях и доказателството е на всички снимки. Радвам се, че имаше кой да ми се усмихва и да държи ръката ми. Ти ме научи, че мъжът до мен трябва да бъде точно там, на мястото си, запълващ празното пространство между мен и останалия свят.

Понякога любовта се ражда, за да ни научи на нещо и след това да умре. Понякога хората идват в живота ни, за да бъдат само уроци, да ни научат на нещо и да си тръгнат завинаги. Понякога се влюбваме, за да разберем какво искаме и какво не. Понякога любовта е голяма, силна и истинска, но има срок на годност. И в това не бива да има нищо тъжно.

двойка любов есен зима
Снимка: iStock

Вярвам, че всеки има по една такава голяма любов в живота си. Любов, която не оцелява, но ни дава толкова много. Любов, на която не й е писано. Тя идва, за да си отиде, а след нея сме по-силни и по-себе си от всякога.

Не тъжи за голямата любов, която си е отишла. Бъди благодарна, че си била такава луда късметлийка, че да я срещнеш. Кой знае, следващата може да се окаже вечната.

Как да използваш астро манифестиране, за да привлечеш любовта

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти