Утре в небето изгрява съдбовната априлска Розова луна: какво да очаква всяка зодия

луна розова
Снимка: iStock

Пригответе се за пролетна магия, защото утре вечер, 06.04,  на небето ще се появи априлската Розова луна. Преди да тръгнете да търсите огромно розово кълбо в небето, може би трябва да научите малко повече за този интересен феномен.

Априлската розова луна огрява нощното небе всяка година през месец април, както може би се подразбира от името ѝ. Тази година феноменът ще се случи на 6 април (четвъртък).

Розовата луна е важен знак за всички — растенията, хиберниращите животни и дори уморения човешки дух. Всички се будят и прераждат за нов живот след дългата студена зима.

Какво представлява розовата луна?

Може би вече се досещате, че естественият спътник на Земята няма да изглежда розов наистина. Причината, утрешното пълнолуние да се казва така, произтича от индианска практика да се дават имена на всички пълни луни.

Името на това пълнолуние идва от цветето флокс — едно от първите цветя, които разцъфват напролет. Техните цветове са розови.

Розовата луна също е и знак за началото на много религиозни празници, като Пасха, в юдаизма, Великден в Източноправославната църква и индуския фестивал Хануман. В арабската култура, нощта на розовата пълна луна се нарича бадр, което означава "пълен".

А какво казват астролозите?

Тазгодишната Розова луна ще озари небето във въздушния знак Везни, подтиквайки ни към социализация, свързване и повече взаимна зависимост. Докато това Пълнолуние разгръща пълния си потенциал, всички зодии ще усетят нуждата от баланс при справянето с проблемите си. Няма да искате, а и не е нужно да се справяте сами с всички задачи и проблеми. Сега е времето за взаимна подкрепа и общи цели. Страхотно е да бъдеш номер едно, но е още по-хубаво, когато има с кого да споделиш първото място и радостта от него.

Ето какво може да очаква всяка една зодия от априлската Розова луна:

Утре изгрява съдбовната Розова луна: какво очаква всяка зодия

​​​​​

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти