Телецът - философията за сладък живот

телец
Снимка: Istock

Когато помисля за Телеца, в съзнанието ми изниква израза dolce vita вероятно, защото „сладкият живот“ е приоритет и стремеж за земния знак, който влиза във владение от 20 април.

По някакъв начин в момента сме много близо и твърде далече от тази визия  – седим си у дома, угаждаме си с различни блага и разбира се, създаваме си жадувания комфорт. Умеем ли обаче да го правим с това усещане за вкус към живота? Вероятно на това може да ни научи знакът, който архетипно е свързан със земните удоволствия и задържането им колкото е възможно по-дълго.

Или казано с други думи – създателят на наука за наслаждаването! Да бъдем тук и сега, да отворим сетивата си за вкусната храна и за красотата в ежедневието, да усетим допира на приятната /но и качествена/ материя – това умение заслужава внимание.

жена уют
Снимка: Istock

Нека се запитаме дали успяваме да си доставим тези малки удоволствия като се зареждаме физически и емоционално от полученото.

Дори и в този момент мислите ни препускат, а много от ежедневните ни занимания се случват рутинно, незабелязано – тялото и умът ни не обръщат внимание на чашата хубаво вино или необикновено чистия въздух навън. Спрете и се заслушайте, защото точно сега светът със сигурност няма да ни изпревари. 

5-те зодии, които ще получат през пролетта това, за което са се борили с години

Предстоящият месец на Телеца ще постави светлина върху материалните удоволствия и структурирания подход. Ако Овенът е успял да създаде истински вихър около себе си и да насити въздуха със заряд, сега е време всичко да утихне и да продължи с бавна, но сигурна крачка.

жена двойка любов пролет щастие
Снимка: Istock

Представителите на този знак понякога са критикувани именно за бавния ход и нуждата от време за действие.

Дали стилът ни допада или не е въпрос на избор, но един Телец винаги ще стигне където трябва, докато много други са се отказали поради липса на енергия, мотивация или подкрепа.

Тук може да видим най-градивната страна на ината /изключвайки моментите, в които упорстват за спорта/, който води Телеца винаги до крайната цел.

С управител Венера, той не само има слабост към сладката страна на нещата, но и е добре ориентиран във финансов план. Искаме да притежаваме красиви неща? Значи трябва да си ги набавим, а след това да ги запазим.    

На 23 април ни очаква и едно зареждащо новолуние в Телец, което ще ни свърже с темите за сетивата, грижата за тялото през удоволствието, природата и красотата.

пролет жена
Снимка: Istock

Ако имаме нужда да усетим близостта на другия или да се излежаваме с парче торта и да четем любимия си роман в работен ден, може би е време да го направим.

По-важното от това е да обърнем внимание на всички тези моменти, които ни помагат да се свържем с тялото си, защото то е неразделна част от процеса на щастието.

Всеки ден допълваме нов елемент към нашата картина за света, а тялото и умът имат нужда от баланс, от биохимичната връзка, която носи удоволствие и ни кара да се усмихваме. Усмихвайте се по-често, позволявайте си приятни неща, задържайте момента, но не се опитвайте да стискате живота – нека новолунието даде нови теми и възможности в ежедневието ви!

Автор: Алекс Иванчева

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти