Тази нощ изгрява рядката Черна Луна - ето какво вещае тя

Тази нощ изгрява рядката Черна Луна - ето какво вещае тя
Снимка: Weheartit

Тази нощ ще станем свидетели на поредната Черна Луна. От астрономическа гледна точка Черната Луна представлява проекция на най-отдалечената от центъра на Земята точка на орбитата на Луната. Поради тази причина небесното тяло изглежда по-тъмно от обикновено. Явлението се повтаря на всеки 32 месеца.

В астрологията Черната Луна се нарича още Лилит и се счита за втората тъмна страна на Луната. Тя влияе различно на всеки човек, но в общия случай предизвиква негативни чувства. Лилит изкарва на повърхността нашите скрити желания и пристрастия, вътрешни проблеми и противоречия с външния свят, правейки ги видими за другите и за себе си.

От незапомнени времена Черна Луна – Лилит предизвиква негативни чувства. Мнението на астролозите за нейното значение често пъти се разминава. Едни от тях приписват на тази фиктивна планета управление върху сексуалните сили на човека, други подчертават, че положението на Черната Луна в хороскопа е свързано с кармичните уроци, а трети взимат като основа съдържащата се в нея грозна сила, подтикваща към пороци.

При всеки човек Черната Луна се проявява различно. Тя дава способност, която човек, според нравствените си норми, определя как да използва. Един ще стане мошеник, друг актьор. Един ще канализира заложената му агресия, като стане побойник, друг ще предпочете да бие именно такива побойници и да защитава по-слабите.

Лилит е именно мракът, заложен в нас. Повечето хора предпочитат да не мислят за мрачната страна на характера си и я потискат. Това обикновено води до натрупване на негативна енергия, която избухва в най-неподходящи моменти. Затова любителите на конспирацията твърдят, че това е белег за наближаване на Второто пришествие и завръщането на Исус Христос на Земята.

Прочетете още:

13-ият знак на зодиака и мистерията около него

Каква жена си според мистериозния змийски хороскоп

Четирите основни темперамента във всяка зодии

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти