Съдбовна Жътварска суперлуна ще освети небето съвсем скоро: ето какво да очаква всяка зодия

луна суперлуна жътварска
Снимка: iStock

Внимание, внимание! Задава се първото Пълнолуние за есента, което е и най-близо до Равноденствието. То се нарича Жътварска луна, ще премине под знака на зодия Овен и ще донесе силна кармична енергия, съдбовни обрати и разтърсени взаимоотношения.

Както вече споменахме - пълнолунието ще бъде в Овен - знак, познат със своята импулсивност, амбиция и самодостатъчност. И макар тези качества да ви се струват неподходящи за наближавашия уютен и по-спокоен сезон, Пълнолунието има нещо определено предвид. 

Жътварската луна ще ни напомни кои сме ние отвъд нашите взаимоотношения с хората. Защото е чудесно да сме във връзка и да даваме всичко от себе си за някого, но е редно да обръщаме внимание и на това, от което самите ние се нуждаем.

Точно както последните топли дни на късното лято се топят пред очите ни, преминаващи в прохладна ранна есен, така и нашите очаквания и амбиции спрямо другите ще направят място на желанието да обръщаме повече внимание на вътрешното ни Аз и собствените ни потребности. И не, това не е егоизъм, а чувство са самосъхранение!

Какво е Жътварска луна?

Това величествено лунно разположение е наречено така, защото е пълнолунието, което настъпва най-близо до есенното равноденствие, което се случва на 22 септември. Нощите са забележимо по-светли – пълната луна изгрява почти веднага след залез слънце и изглежда по-голяма близо до хоризонта. Така в миналото е помагала на земеделците да приключат с прибирането на реколтата.  Смята се, че индианците са наричали Луната по този начин, защото пълнолунието е най-близо до есенното равноденствие. Времето, подходящо за жътва и прибиране на реколтата.  От друга страна, причина за названието е, че жътвената Луна изгрява веднага след залез и това дава възможност да се работи на полето по-дълго.

луна суперлуна жътварска
Снимка: iStock

Защо е Суперлуна?

Суперлуната представлява малко по-голямо пълнолуние от обичайното. Феномен, който се случва 3 или 4 пъти годишно. Случва се, когато орбитата на Луната е по-близо до Земята, което я кара да изглежда по-голяма, по-ярка и по-пълна. Това е третата Суперлуна за 2023 година.

Ето какво може да очава всяка зодия от Жътварската суперлуна:

Какво ще донесе на всяка зодия Жътварската суперлуна

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти