Пълнолунието в Дева - отрова или изцеление?

затъмнение луна
Снимка: Unsplash

Пълнолунието беше на 11,23 градуса по оста на знаците Дева и Риби, в 02:51 часа тази нощ. Най-силно ще усетят влиянието му хора с планети в 10-12 градус в подвижен кръст – Риби, Дева, Стрелец и Близнаци.

За мен това пълнолуние е като пробуждане. Има връзка с изминалото слънчево затъмнение от 15 февруари във Водолей. В което трябваше да помислим как да преработим стари идеи, които да заработят отново. Пълнолунието в Дева е продължение – когато тези промени трябва да изкристализират, да се достигне до изясняване.

пълнолуние
Снимка: Thinkstock

Много ми харесва темата за изясняването, когато срещу Луната има цяла тълпа от субекти в Риби – Юнона, Слънце, Нептун, Меркурий, Венера и Хирон. И самата Луна в земен знак Дева е в съвпад с фиксираната звезда Зосма. Това пълнолуние, макар и в земен знак Дева, е удавено от вода, знаци, заблуди, неясноти, мечти, илюзии, отровни за нас навици. И в този водовъртеж от чувствителност, замечтаност, наркотична зависимост към зловредни за нас хора, връзки, навици, ние трябва да намерим сили и с трезвеност да открием своето лечение – Луна в Дева. Мисията изглежда на пръв поглед изключително трудна, дори невъзможна. Но Вселената се е погрижила да имаме достатъчно вяра в божествената ръка, която ни подкрепя.

Пълнолунието е време, в което емоциите ни може да са в своя пик. Слънце и Луна са в опозиция, а това неминуемо отваря въпрос за дуалностите в нашия живот.

Дева е знак, който има отношение към нашите навици, здраве, работа. Пълнолунието в Дева ще ни насочва към промени и изясняване кои са онези навици, които не работят, не помагат, не са здравословни за нас.

Слънце е подкрепено от много планети в Риби, в това число и управител на знак Дева – Меркурий. Сега е времето да обърнем внимание на онези духовни практики, илюзии, мечти, вяра и надежди, които смятаме за изцелителни за нас. И дали реално имат толкова благодатен ефект върху здравето ни, психиката ни, дори върху егото ни.

С Луна в Дева нека приветстваме скорошното събуждане на Земята и да потърсим по-здравословни корени, по-заземени решения първо за собствен живот. А чак тогава да отдадем нужното на колектив. Ние сме част от колектив и като отделна клетка е нужно да излекуваме първо себе си.

Луна пълнолуние
Снимка: Thinkstock

Сега е време да обърнем внимание на своите ежедневни навици. И да отстраним отровните такива.

Луната е в опозиция с Нептун и може да сме малко по-чувствителни. И лесно да се заблуждаваме относно онези зависимости, които смятаме за изцелителни за нас. Нека страховете ни не са пречка, нека несигурността ни не води до заблуди.

Луната в съвпад с фиксираната звезда Зосма може да ни направи с една идея по-меланхолични. Нека депресията не е наш спътник, мили приятели. Не приветствам употребата на алкохол, медикаменти, опиати. Дори да имаме изкушения към същите. Астрологичната обстановка подсказва за повече влечение към всички методи за бягство от реалността. Но точно сега е повече от необходимо да се заземим. И в това силно на видения, сънища, знаци време, да отсеем кои са истинските послания на Вселената. И кое е плод на нашите мечти и илюзии.

Мили приятели, пълнолунието в Дева е с голям потенциал. Дали ще открием свой лек, дали ще се самоотровим с илюзии – това е от огромно значение сега.

Луна пълнолуние
Снимка: Thinkstock

Пълнолунието в Дева е в точен аспект с интересен астероид – Карма. Астероид Карма се намира на 10,17 градуса в Стрелец и прави квадрати към светилата – Слънце и Луна.Астероид Карма е свързан с нашите действия и последиците от тях. Нищо не ни се случва без причина. Труден аспект на Карма към светилата е знак за предупреждение. Получен тао-квадрат с връх Карма изисква да намерим баланс между миналите ни действия и желанията ни за бъдещи резултати. Баланс на тема заземеност, но и мечтание. Заради съвпад на Луна с фиксираната звезда Зосма, която може да ни направи прекралено егоистично насочени – баланс на здравословен егоизъм и себеотдаване в името на колективните нужди. Карма в Стрелец – нашето израстване, откриване на собствената философия за живота, разширяване на кръгозора, усета ни за вселенските закони, които ни управляват, всичко това е следствие на преценките ни тук и сега на тема здравословни ли са нашите зависимости, навици, връзки.

Луна пълнолуние
Снимка: Thinkstock

Светилата са в хармоничен аспект със Сатурн в Козирог. Макар и разходящ тригон на Луна със Сатурн, това ще помогне да структурираме правилно своите усети, видения, сънища. Да намерим здрава опора, за да синтезираме, подредим процесите първо в Душата си. А след това и на чисто битово и ежедневно ниво.

Луната е в квадрат и половина с Уран в Овен. Нека не проявяваме прекомерна ексцентричност и дързост, за да не предизвикаме сътресения, трусове, колапси на емоционално, психическо, физическо ниво. Апелирам към промени в навиците, които не са крайно стресиращи за наш дух и тяло, за ежедневие и работа.

Меркурий като управител на Луната в Дева върви към своя съвпад с Венера и Хирон в 28 градус на Риби. Едно значимо събитие, което ще ни помогне да се справим с болките в отношенията, любовта. За този троен съвпад вече споделих:

Този съвпад ще е много интересен и заради участието на Меркурий. Венера, Меркурий и Хирон в 28 градус на Риби. Много силно положение. Риби са свързани и с уединението, медитацията. А и съвпад е в последните градуси на знак. Когато след дълго кръжене около болките ни в любовта, ценностите, ще намерим и решението. Ще се роди тази идея, ще синтезираме натрупан опит. Меркурий и Хирон също не е за подценяване като влияние. За мен е като изцелителен мост, да уловим послания, които идват отвъд, от невидимото, чрез уединение, медитация. И те да помогнат за нашето изцеление на тема любов, ценности.

Троен съвпад е в секстил със Седна в Телец. Което ще помогне да се освободим по-лесно от отношенията, които мазохистично сме стискали, сме се вкопчвали от страх да не бъдем отхвърлени или самотни.

Троен съвпад е в секстил и с Лилит в Козирог – „истинската Лилит“. Много приятна „комуникация“ между жената романтичка/идеалистка – Венера в Риби, жената, която държи на своите притежания – Седна в Телец, жената, която е насочена към своите успехи, амбиции, необходимост от самостоятелност – Лилит в Козирог. Венера е връх на тази конфигурация, в нея е ключ, дори съвсем буквално – Хирон.

По време на точен съвпад на Венера и Хирон, другата „жена“ Луната е във Везни. В опозиция с Ерис и Уран, квадрат с Плутон. Този дух на компромис винаги и всякога изисква трансформация и революция.

Луната ще е в съвпад и с Хаумея – нов облик, ново раждане на женското – приемащото, компромисното. Много силен период да си понаместим „женските“ енергии, които са толкова важни за взаимоотношенията с другите.

Троен съвпад на Меркурий, Венера и Хирон е на 5 март – едно прекрасно продължение на тема изцеление, което е тема на пълнолунието в Дева.

Мили приятели, Луната в астрологията има връзка с храната. Нека на това пълнолуние нахраним своята Душа с лечебни емоции, решения, билки. Или от отровата да си направим лекарство – разликата е в дозата. Поръсете своите мечти с щипка реализъм. Или рационалността с щипка Вяра. Но нека има хармония между дух и тяло.

Няма нищо фатално, ако не можем да се справим сами със своите болки и заблуди и потърсим съвет от лекар. Дали ще е лекар на тяло, дали ще е лекар, който помага на Душичката ни – важно е да потърсим решения.

 

#fullmoon

A post shared by Vanessa Prowse (@vanessaprowse) on

Месец март е благодатен на лунации. Предстоят новолуние и още едно пълнолуние в последен ден от март. Един силен период, приятели. В духа на затъмненията, които изискват решения и действия, за да помогнем на Вселената да ни намести в нашата си посока.

Пожелавам ви вълшебства, творете свой живот с вдъхновение. Заради силен наплив на планети в Риби, аз ще потърся за себе си изцеление чрез вода и кристали. Пълнолунието е подходящо време за наричане на вода.

 

Amanecer💫desde mi ventana 🌕#fullmoon #🙌🏼

A post shared by Silvina Ledesma (@silvinaledesma) on

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти