Задават се Цветна Супер Луна и зашеметяващ поток от падащи звезди - време е за сбъдване на желания!

падащи звезди небе луна
Снимка: Istock

2020-та година ни поднася много изпитания, но природата сякаш компенсира с редица красиви небесни явления, към които да отправим поглед и да помечтаем за по-добри дни и сбъдване на нашите най-съкровени желания.

Тази седмица ще станем свидетели на цели 2 невероятни явления, които са не само красиви, но и според астролозите създават благоприятни условия за сбъдване на нашите желания и за началото на позитивни влияния.

Какво да очакаваме от Цветната Супер Луна и зашеметяващия поток от падащи звезди

На 5-май своят пик ще достигне метеорният поток Ета Аквариди, който е ежегодно космическо събитие. Тази година събитието започна на 19 април и се очаква да продължи до 20 май, но най-видим ще бъде около 5 май.

небе звезди
Снимка: Thinkstock

За разлика от другите метеорни потоци Ета Акваридите не са причинени от опашката от отломки и прах от Халеевата комета. Вместо това космическите материали, причинявавщи метеорния поток са се отделили от кометата преди стотици години. 

За тази година скоростта на Ета Акваридите ще започне да се увеличава от ранната сутрин на вторник 5 май. През този период от Земята могат да бъдат забелязани поне 20 метеора на час.

Максимумът на Ета Акваридите тази година ще съвпадне с появата на Супер Луна. Това означава, че яркостта на естествения спътник може да повлияе на видимостта на метеорите.

Цветната Супер Луна ще бъде последната Супер Луна, която можем да наблюдаваме до края на 2020-та година. Тя ще изгрее на 7-ми май. Нарича се Цветна Супер Луна заради древни индиански предания, според които това е периодът на най-красивия цъфтеж на пролетните цветя.

падащи звезди небе луна
Снимка: Istock

Важно е да знаем, че Цветната Супер Луна ще донесе късмет на тези, които търсят промяна. Също така е важно през този ден да сте настроени оптимистично -  това ще помогне да се изпълнят най-съкровените ви желания!  За да реализирате мечтите си, през този ден не бива да стоите отстрани, а да действате. Много от вас ще се радват на късмет, ако се активизират и се борят за желанията си. Необходимо е просто да бъдете дейни, но и все пак внимателни. В любовта късметът ще очаква онези, които се опитват да се променят към по-добро. 

Но това Пълнолуние ще ни донесе и силен конфликт между нашите желания и постъпки, хубаво е да се възползваме от това време, за да се откажем от лошите си навици, да успоким неврните импулси, да изслушваме хората около нас и да се освободим от всичко старо и излишно.

Вижте в галерията ни какво да очаква всяка зодия от интересния период!

Какво да очакаваме от Цветната Супер Луна и зашеметяващия поток от падащи звезди

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти