За първи път от 32 години: Марс е на една линия със Земята, нощта ще е магична

планета марс космос звезди
Снимка: Istock

Тази нощ ще бъде изпълнена със събития от астронимична и астрологична гледна точка!

Противостоянието на Марс, при което планетата ще се окаже на една линия със Слънцето и Земята, ще бъде най-удобно за наблюдение от 32 години насам на 14 октомври. Това значи, че Марс ще бъде най-близо до нашата планета от 32 години насам.

"Цялата нощ над южния хоризонт ще сияе ярка червеникава звезда - това е планетата Марс. На 14 октомври в 02:00 часа българско време това небесно тяло ще се намира на 62,6 милиона километра от Земята и ще встъпи в противостояние със Слънцето", информира планетариумът.

При последния подобен феномен, протекъл на 27 юли 2018 година, Марс се намираше прекалено близко до хоризонта и условията за наблюдение не бяха добри.

Тази година Червената планета ще бъде на 4 милиона километра по-отдалечена от Земята. При това есенните нощи са по-дълги от летните, което прави условията още по-благоприятни. В рамките на астрономическото явление трите небесни тела се подреждат в една линия, като Земята е по средата, а Марс противостои на Слънцето.

Астролозите смятат, че този период е изключително благоприятен, зареден с положителна енергия и голяма мощ. Сега е моментът да се възползваме от късмета си, да сбъднем мечтите си и да поработим върху целите си.

Има едни 7 представителя на зодиака, за които късметът ще бъде наистина огромен днес и в следващите няколко дни! Тях ги очакват само хубави неща! Ето кои са те:

Вълшебен късмет очаква тези 7 зодии!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти