Кой е твоят елемент и как влияе върху зодията ти според китайския Фън Шуй хороскоп

фън шуй елемент
Снимка: iStock

В китайския хороскоп годината на раждане се асоциира с един от петте елемента във Фън Шуй - Метал, Вода, Дърво, Огън, Земя.

Те са с един повече в сравнение със западната култура (вода, огън, земя, въздух). Елементът метал изразява всичко, което е сътворено от човека, а дървото - всички живи същества, които живеят на земята. Въздухът не е елемент, защото е част от трите състояния на водата - твърдо, течно и газообразно.

Те влияят не само върху енергията на физическото пространство, но и върху хората, които го обитават. Важно е да знаем кой е нашият елемент и какво влияние има върху вътрешния ни свят, за да се научим да използваме силата му в наша полза.

Кой е твоят елемент?

Метал - годината на раждане завършва на 0 или 1

Вода - годината на раждане завършва на 2 или 3

Дърво - годината на раждане завършва на 4 или 5

Огън - годината на раждане завършва на 6 или 7

Земя - годината на раждане завършва на 8 или 9

Внимание! Тази система се състои от пет фази, всяка от които започва от Китайската Нова година през януари или февруари. В западната астрология се отбелязва като Новолуние във Водолей. Затова, ако сте Козирог, роден през година, която завършва на 0,2,4,6 или 8, вашият елемент е този от предходната година.

жена мистично пътуване във времето
Снимка: iStock

Как елементът влияе на характера?

Елементът на раждане оформя нашата личност, нашата енергия и нашето излъчване. Влияе върху начина, по който разрешаваме конфликти, степента на интровертност и способността да се концентрираме. 

Като всяка друга екосистема петте елемента са взаимно свръзани. Наша цел трябва да бъде създаването и утвърждаването на хармонията между тях във всяка среда.

Ако в един екип например има прекалено много от елемента Огън, всички ще се надвикват и ще се борят за доминация. Ако обаче има недостиг на Огън, групата ще страда от липса на мотивация и вдъхновение. Правилното балансиране на Огъня може да внесе точното количество страст и емоция във всяка среда и да разпали искрата, без да предизвиква пожар.

Петте елемента имат свои архетипи. Ето какво трябва да знаете за всеки от тях (продължете да четете надолу, след като разгледате нашата галерия):

5-те елемента на Фън Шуй и техните архетипи

Когато говорим за организиране по метода на Фън Шуй, правилото е "Има място за всичко и всичко трябва да бъде на мястото си". 

Като основна идея се явява търсенето на красота и хармония в себе си и в заобикалящия свят и накратко представлява съблюдаване на баланс между Ин и Ян (части от едно завършено цяло), както и осигуряване достъп на енергията Ци (фундаментална субстанция във Вселената).

Вашият Фън Шуй елемент може да ви помогне да преоткриете себе си и ролята, която трябва да изиграете в живота. Тук идва следващия въпрос: как елементите влияят помежду си?

Ето какво трябва да знаете за основните връзки, които сформират хармоничния кръг на Фън Шуй астрологията.

Позитивни връзки:

  1. Металът генерира Водата
  2. Водата храни Дървото
  3. Огънят генерира Земята (пепел)
  4. Земята (пепелта) генерира Метала

Негативни връзки:

  1. Огънят стопява Метала
  2. Металът реже Дървото
  3. Дървото раздира Земята
  4. Земята поглъща Водата
  5. Водата гаси Огъня

След като сте наясно с вашата роля и начина, по който влияете на околните, вече можете да използвате натрупаните знания, за да въдворите хармония в дома или на работното място. Важно е всеки да бъде наясно със своите функции и да се чувства полезен и оценен.

Защото в крайна сметка всички сме различни, а именно това ни прави специални. 

Няколко народни поверия и техните обяснения според Фън Шуй

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти