Играта между зодиакалните и финикийските знаци

Играта между зодиакалните и финикийските знаци
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Какво толкова има да им мислим на парите? Те са просто едно необходимо зло, ще кажете. Зло или добро, откъдето и да ги погледнем, парите са нищо, бял екран, върху който отделният индивид проектира собствените си несигурности, страхове, надежди, очаквания. Въобще от начина, по който се отнасяме към парите, боравим с тях, справяме се или не с наличието или липсата им, проличават и силните, и слабите ни страни.

Всеки зодиакален знак има свой подход и нагласи към разменното средство. Разбира се, хората не са зодиакални знаци, а много по-сложни същности, но все ще откриете в описанията на танца им с парите общи модели на отношение и поведение. И може би ще разберете някои от странностите на близките ви.

Имайки предвид любовта на Овните към действието и приключенията, стартирането на собствен бизнес е най-добрият начин за управление на парите и привличане на още. Финансовата сигурност не е първото нещо, което движи и мотивира този огнен знак. Парите служат, за да бъдат налични във всеки един момент и да правят възможни импулсивните (и понякога рискови) замисли и желания на Овните. Техните пръсти са широки и трудно задържат спестявания. Затова е нужно да се научат да спестяват за черни дни.

За разлика от Овена основен приоритет за Телеца е здравият и сигурен финансов гръб. Ако не бяха парите и материалният успех, Телците нямаше и да си помръднат пръста и да излязат от уютната зона на спокойния си живот. Богатството за Телците е осезаемо, може да се пипне, да се види. Това не означава, че не са ценители и на духовния труд на човечеството, но предпочитат онези му плодове, които могат да изконсумират и сетивно да им се насладят – храна, музика, вино, картини... А за това са нужни пари.

Близнаците са хвъркати идеалисти, биха казали Телците. Представителите на въздушната зодия ще си изберат професия, чрез която могат да изразяват себе си и да хранят интелектуалния си глад, нищо, че е зле платена. Като цяло обаче отношението им към парите е променливо – днес ги смятат за изключително важни, а утре ги пилеят пренебрежително с лека ръка. Тяхната речовитост е най-силното им качество, което също им помага и в постигането на финансово благоденствие.

Финансовата стабилност е от изключителна важност за Раците. Най-класическият начин за постигането ѝ при хората, родени под този воден знак, е семейният бизнес. Раците са грижовни и ще направят всичко възможно цялото семейство и всички служители в офиса да са доволни и щастливи. Настроенията на Раците са непредсказуеми и това може да им изиграе лоша шега във вземането на финансови решения. В повечето случаи обаче, когато става думи за пари, те са хиперздравомислещи и успяват да се разграничат от емоциите си.

Лъвовете обичат да споделят своето състояние с приятели и близки, дори за социални каузи в по-голяма или по-малка степен. С удоволствие ще протегнат ръка със заем. Не се скъпят да пръскат пари и за своите собствени нужди – те вярват, че парите трябва да се въртят. Наслаждават се на финансови спекулации, но трябва да се научат по-ефективно да управляват авоарите си, за да не излизат често на минус. А липсата на пари ги удря жестоко в самочувствието.

За Девите е важно да бъдат подсигурени. Те са най-прилежните мениджъри на своите финанси. Подхождат рационално и практично, планират, разпределят и анализират. Подсигуряват си бъдещето и за разлика от Лъва от рано се грижат за пенсионното си осигуряване. Ценят парите си, изкарани с пот на челото, и не биха предприели рискови ходове. Ако финансовата им ситуация бъде застрашена, тревогите и безсънието бързо ги налягат.

Везните умеят добре да претеглят за и против, преди да вземат финансово решение. Но понякога претеглянето няма край – тяхната колеблива природа така ги заставя да се допитват до мненията на околните, съпруг, партньор, съдружник, че накрая се объркат. Обикновено имат добър усет за печелившите сделки и затова приятели и близки често се обръщат към тях за финансов съвет. Предпочитат да се разплащат навреме и да не просрочват задължения.

За типичния Скорпион парите карат света да се върти. Според представителите на този знак парите имат трансформираща сила, а богатството отваря врати. Затова и Скорпионът е решен да постигне финансова стабилност. Не се страхува да поема рискове, но го прави с дълбока проницателност и обикновено печели. Скорпионът трябва да е готов и за големи загуби и крахове, от които той винаги се съвзема и започва от начало, но пък подобни житейски ситуации го учат, че истинското богатство е нематериално. И в това е силата му.

Стрелците също обичат изобилието, комфорта и лукса. Привличат ги скъпите и екстравагантни покупки. Пилеят пари щедро и най-вече за нови преживявания, приключения и пътешествия. Бленуват за богатство, но нерядко то остава само в бляновете им. Затова трябва да се научат, преди да си поставят чрезмерно висок финансов стандарт, да направят проверка на реалността и да калибрират възможностите и даденостите си с нея. Желанието за бърз финансов удар може да ги доведе до съмнителни спекулации и хазарт. Хубавото на Стрелците обаче е, че същевременно са идеалисти и оптимисти и нерядко знаят и две, и двеста. И с два лева в джоба ще обиколят света на автостоп.

Козирозите от своя страна няма да се впускат в необмислени и съмнителни сделки, за да забогатеят. Ще следват царския път и ще изкарват парите си чрез конвенционални средства и тествани формули. Рисковете не са им по вкуса и бавно и постъпателно ще следват начертаните цели. Малко кривване от праволинейността обаче няма да им се отрази зле, понеже с тази тяхна едностранчивост могат да пропуснат много възможности. Често забогатяват или постигат по-осезаема финансова стабилност на зряла възраст или в залеза на живота си, но тогава наистина се отдават на удоволствия със сърце.

За Водолеите парите са просто средство за удовлетворяване на основните житейски нужди. Те не са нито екстравагантни, нито стиснати в отношението си към финикийските знаци, а рационални. Водолеите често витаят в своите си ментални пространства, водят мислено интелектуални дебати и се опияняват от умозрения, но наблюденията сочат, че що се отнася до парите съвсем не са разсеяни. Умеят да подсигуряват бъдещето си, особено ако заделят пари за някоя своя мечта или голям проект. Още по-добре, ако те имат социална или глобална значимост.

По отношение на парите Рибите са спокойни и лежерни. Печеленето на пари и подсигуряването за тях са второстепенни житейски цели. Те са непрактични и нерядко склонни към зависимост, но това не означава, че изпадат в нищета, защото имат чудесен нюх и интуиция откъде духа вятърът и винаги намират начин да изкарат добри пари. Или да привлекат правилните благодетели. В действителност те са доста пасивни, когато става дума за преследване на финансово щастие. Но в много случаи парите сами ги намират, особено ако са отдали времето и енергията си в служене на другите.

Дванайсет зодии, дванайсет пътя. Разбира се, твоят е винаги тринайсетият.

Прочетете още:

Двете зодии с най-малък шанс за успешна връзка

Трите най-похотливи зодии

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти