Съвети от астролозите: какво да правим, за да използваме мощната енергия на лятното слънцестоене

лятно слънцестоене
Снимка: iStock

В най-дългия ден от годината Слънцето има най-мощна енергия и дава най-продължително топлина на северното земно кълбо. Докато се отделяме от освежаващата пролетна зеленина, за да се гмурнем дълбоко в топлото и безоблачно синьо небе на лятото, сезонната промяне предизвиква революция отвътре, пишат от Elite Daily.

В по-ранни времена лятното слънцестоене е бележило началото на сезона, който съдържа най-голямо изобилие и красота. След като са прекарали цяла пролет в обработване на земята и зареждайки се с храна, с лятното слънцестоене за предците ни е идвало време най-накрая да си починат и посрещнат период на лекота.

Какво ще ти донесе лятното слънцестоене според зодията

Оттогава денят на лятното слънцестоене е белязан от шумни празнични тържества, като почти всяка една култура над линията на Eкватора намира свой собствен уникален начин да посрещне този момент.

Докато продължителността на деня се увеличава с всеки ден, водещ до лятното слънцестоене, нощта също започва да се увеличава над дневната светлина с, като постепенно отново съкращава дните ни. Затова 21 юни е също и напомняне, че трябва да ценим красотата, докато я имаме, защото тя не трае вечно.

Това прави деня на лятното слънцестоене чудесен момент да се оцените всичко, което обичате в живота си.

Вижте в галерията какво още препоръчват астролозите за 21 юни според сайта DailyHoro.ru:

Съвети от астролозите за деня на лятното слънцестоене, 21 юни

Настъпващият сезон обикновено отминава неусетно, а с лятното слънцестоене осъзнаваме, че значителна част от годината вече е зад нас. Времето е твърде ценно, за да вторачваме вниманието си върху незначителни детайли, безплодни борби или негативни стресови фактори. По време на лятното слънцестоене слънцето грее ярко и трябва да обърнем внимание на позитивната страна от живота.

Точно както са правили вашите древни предци, ритуал за отбелязване на лятното слънцестоене може да извлече максимума от енергията на този силен ден. За предпочитане се извършва точно в момента, в който слънцето изгрява в сутринта на 21 юни. Но ако не можете да се измъкнете от леглото в толкова ранен час, всяко време на деня е подходящо. Всичко, от което се нуждаете, е една свещ и желанието да погледнете дълбоко в сърцето си.

Когато се събудите, излезте навън или погледнете през прозореца си. Запалете свещта си и се насладете на изгрева. Оценете начина, по който светлината оцветява нощното небе с нюанси на оранжево и розово. Позволете на сутрешния въздух да изпълни белите ви дробове с яснота. Помислете за всичко на света, за което сте благодарни - семейство, приятели, любимите си цветя, книги и т.н.

Усетете красотата на този момент и магията около себе си. Отдаването на признателност към това, което вече имате, неизбежно привлича повече в живота ви - не забравяйте, че с благодарността идват и още благословии от Вселената. Когато почувствате, че мигът и отминал и сте приключили, поставете свещта си на сигурно място и я оставете да изгори докрай.

Още ритуали по време на лятното слънцестоене, за които се смята, че ще ни донесат благополучие, вижте в галерията тук:

Ритуали за късмет, пари и любов, които да направите в деня на лятното слънцестоене

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти