21 юни носи мощен енергиен поток - лятно слънцестоене + първо слънчево затъмнение

слънчево затъмнение
Снимка: iStock

21 юни е не само най-дългият ден в годината, но и началото на астрономическото лято.

Грижата за другите и за самите нас, емоционалният баланс и вглеждането дълбоко в себе си са темите на пръстеновидното слънчево затъмнение, което се състоя тази сутрин. 

На 21 юни се задава слънчево затъмнение, наречено "Огнен пръстен" >>>

Лятното слънцестоене, наричано също така „Голямата порта“, е именно преходен момент в една цикличност, която наблюдаваме всяка година – след своя пик най-дългият ден отново започва да намалява. По време на затъмнението в точен съвпад се озовават Слънцето и Луната в Рак, които търсят грижата, подкрепата на близките хора и разбирането на детето вътре в нас. Тази година то се състоя тази нощ в 00:43 българско време.

Северният и Южният лунен възел, които са част от затъмнението и вече навлязоха в  Близнаци и Стрелец, също ще дадат своя нюанс с осмисляне на философската страна на въпроса – кои сме ние? В комбинация с останалите аспекти това ще касае семейството и в отношенията ни към другите, когато те касаят повече отговорност. 

Какво да правим и да не правим по време на Слънчевото затъмнение

Темата за отговорността ще бъде подсилена от предизвикателен аспект със Сатурн – планетата на реда и дисциплината. Всичко това може да бъде много ограничаващо и вероятно сега ще ни се прииска да разрушим стари норми и условия, които ни ограничават. Възможно е да установим, че професионалните ангажименти ни откъсват от семейството или че посвещението на хората около нас ни лишава от възможността да спечелим своето място в социалния живот. 

Моментът ще изисква да отстоите позиция и да поемете отговорност за собствените си решения – дори и те да са свързани с голяма промяна. Всичко това ще се случва на фона на куп ретроградни планети: Меркурий, Венера, Юпитер, Сатурн и Плутон. Силата на характера често е в самообладанието, така че не губете контрол – независимо дали разговаряте със семейстовото си, проятели или колеги, опитайте се да проведете спокоен разговор или отложете темата за друг ден. 

На 21 юни се задава слънчево затъмнение, наречено "Огнен пръстен" >>>

слънчево затъмнение
Снимка: iStock

Подобно на новолунието, слънчевото затъмнение дава ново начало, като носи силен енергиен заряд за промени във външния и вътрешния ни свят. 

Използвайте деня, за да помислите кои сфери от живота заслужават ново начало, имате ли нужда от повече воля за преодоляване на трудностите и кои са авторитетите и външните обстоятелства, към които трябва да промените подхода си. 

Ако повярваме, че външният свят резонира на вътрешния ни, може би е най-добре да подредим емоциите и приоритетите, така че да бъдем готови не за битки, а за отговорни решеня – понякога трудни, те могат да ни заведат по-далече от всичко останало. 

Линията на затъмнението ще обхване югоизточна Европа, голяма част Азия и Африка, северна Австралия, Тихия и Индийски океан.

Какво да правим и да не правим по време на Слънчевото затъмнение

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти