Задава се слънчево затъмнение, наречено "Огнен пръстен": ето какво да очакваме

слънце затъмнение
Снимка: Istock

Няколко страни късметлии ще могат да наблюдават рядко, но много зрелищно и красиво небесно събитие по-късно през седмицата - пълно пръстеновидно слънчево затъмнение.

Събитието се случва, когато Слънцето, Луната и Земята се оказват на една линия, но в същия момент Луната е по-отдалечена от орбитата на Земята и така не може да скрие напълно Слънцето.

В резултат на това подреждане, очертанията на Слънцето се виждат зад Луната, създавайки т.нар. от астрономите "огнен пръстен". 

Затъмнението ще се случи на 21-ви юни, но за съжаление няма да бъде видимо от всяко кътче на земята. То ще бъде видимо само за страните от Африка, Арабския полуостров и малка част от Азия. В Европа няма да можем да се насладим на зрелищната гледка.

А ето и какво съветват астролозите за това мистично събитие. Те смятат това за непредсказуем и дори опасен период, в който е добре да сме с повишена предпазливост и да се откажем от импулсивни действия. В навечерието на лятното слънчево затъмнение емоционална вихрушка ще се върти в живота на много хора, така че ще трябва да се опитаме да запазим баланс, предпазливост и спокойствие.

Лятното слънчево затъмнение ще се случи по време на Новолуние в знака на Рака. Това предполага, че разрушителните влияния ще бъдат изключително силни. Това ще бъде и най-мощното затъмнение през летния сезон, защото то съвпада с лятното слънцестоене и дава на всичко огромна енергия. Според астролозите това затъмнение ще даде старт на последния етап от преструктурирането на живота на повечето хора, през което са преминавали през последните  2-3 години.

слънце затъмнение
Снимка: Istock

Бъдете подготвени: тъмната страна на всяка личност ще излезе на преден план през този ден. Слънчевото затъмнение под егидата на Рака изведнъж ще ви напомни за това, което искате да забравите. Подсъзнанието ви може да бъде под удара на неконтролируеми мисли, страхове и съмнения. Не се изненадвайте от изблици на гняв и жажда за откровени разговори, все пак Ракът е емоционален и много уязвим знак.

Ето какво трябва и не трябва да правите по време на Слънчевото затъмнение:

Какво да правим и да не правим по време на Слънчевото затъмнение

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти