От май до септември: Ретроградни Венера, Юпитер и Сатурн - познатите правила се променят

мистично магия планети звезди луна астро
Снимка: Istock

Три ретроградни планети ще ни връщат към миналото през май. В средата на месеца Сатурн (11 май), Венера (13 май) и Юпитер (14 май) ще обърнат своя ход и ще ни провокират да преосмислим ролята си в социалния живот и финансовото изражение на успехите ни. По-важното е, че в продължение на няколко месеца ще имаме възможност да се обърнем към себе си, да се запитаме колко се обичаме и колко широко скроени сме.

Вероятно, когато отново се озовем в големия свят, ще имаме нужда да си отговорим именно на тези въпроси, а картината в звездното небе ще ни помогне да търсим и да намерим най-доброто за себе си. Когато подредим вътрешния свят, ще видим по-ясно случващото се навън. А сега е време за фини корекции. Нека да отделим малко време за трите планети и тяхното послание по време на ретроградния период:

Ретрограден Сатурн

Ще рушим старите граници и ще поставяме нови – подходящи за времето! Това ще бъде част от ефекта на ретроградния Сатурн, който ще се обърне във Водолей на 11 май и бавно ще се върне към зоната на Козирога. Всичко това ще се случва до 30 септември или казано по друг начин – 142 дни. Ретроградието на Сатурн не е голяма изненада, тъй като планетата на реда и структурата прекарва обичайно една трета от година в обратен ход. Този път обаче на преден план застават два знака, които са пряко свърза с планетата – Водолей и Козирог.

Социалният елемент ще бъде на преден план и вероятно много структури ще трябва да се адаптират в новия ред с дигитални решения. Наред с това всички администрацията ще има възможност да се „разчупи“ според обстоятелствата и да действа по-пластично. Но Сатурн не е само редът в обществото. Той представлява и вътрешните ни граници – тези, които ни предпазват или понякога не ни позволят да бъдем достатъчно смели. Е, сега е моментът всичко това да търпи промяна.

Забравете за старата рамка, която не ви обслужва вече и направете смели /Водолей/ и трайни /Козирог/ промени. Знаците ще ви подпомогнат да се справите по-лесно с външните обстоятелства, а с упорити действия в правилната посока бихте могли да извлечете и резултати като „изорете“ до основи всичко старо. Сега е времето да подредим вътрешния свят по нов начин.

венера планета
Снимка: Istock

Ретроградна Венера

Тази година планетата на любовта, красотата, земните удоволствия и нашите финанси, ще обърне ход на 13 май и ще продължи символично да върви назад до 25 юни. „Разходката“ ще се случи в Близнаци, които ще зададат и много от темите на ретроградния период. Двама са малко, а трима са много – така би могла да изглежда любовната тема, която връща някой забравен от нас човек, поставяйки ни в ситуация на избор или двоен стандарт. Ретроградната Венера често предизвиква поява на стари партньори, но от вас зависи дали ще използвате периода за пълно изясняване и затваряне на отминала тема. Периодът е подходящ да изясним ситуации от миналото, а защо не и да преоткрием стара любов? Най-важното е да действаме съзнателно и отговорно.

Отложете всички козметични, разкрасителни и интериорни промени за периода, когато Венера отново ще се движи директно. Отделете време за доходите си – има ли някоя идея, която заслужава внимание и може да капитализира в бъдеще? Нека за малко преминем в интимния свят – Венера очаква от нас да преоткрием и своите таланти, да разберем как да се обичаме повече и да откликваме на света. В знака, управляван от Меркурий, тя ни дава възможност да се върнем към старо хоби, свързано с писане, рисуване или извайване – важното е да използвате ръцете и въображението си.

планети космос юпитер
Снимка: Istock

Ретрограден Юпитер

На 14 май социалният Юпитер също ще влезе в ретрогарден период до 13 септември. Макар и често да е свързван с духовния свят и философията, в Козирог той ще бъде обърнат към обществени въпроси и доброто отражение за обществото. С нови истини и разбиране за света ще излезем от тази ситуация, а големият въпрос ще бъде: а сега накъде? За много от нас са променени не само социалните, но и духовните приоритети, а сега ще имаме възможност да работим по тях и да изпробваме как се чувстваме с променен светоглед. Както самият Юпитер умее да разширява, използвайте периода, за да разширите представите си за света, обогатявайки духовния и емоционален живот. Използвайте периода за личностно израстване и не забравяйте да откликвате на останалите. В тези времена се променяме заедно. На 30 юни Юпитер за втори път ще попадне в съвпад с Плутон, продължавайки темите от 5 април. Магическият съвпад, съчетан с ретроградните планети този път ще сериозно свързан с обръщане към самите нас и събуждане за нови мечти и възможности. 

Автор: Александра Иванчева / Stellarmind

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти