Обядът извън дома

Обядът извън дома
Снимка: Thinkstock

Ако се опитвате да свалите килограми или да поддържате фигура, то със сигурност внимавате какво точно слагате в чинията пред вас.

От Fitsugar.com обръщат сериозно внимание на обяда извън дома. Все пак голяма част от ежедневието ни преминава на работното място. Обядът е сред основните хранения за деня, затова не бива да бъде пренебрегван.

Ето и няколко съвета как да имате по-здравословен обяд.

Първо и най-важно е да се спомене, че не бива да пропускате това хранене. В средата на деня организмът има нужда от „зареждане“ на батериите, така че да е трудоспособен докато стане време за вечеря. Ако не закусвате сутрин, обядът става още по-важен. Не го пропускайте за сметка на работата.

Излизането с колеги за обяд в близкото заведение е най-честият обеден сюжет за повечето хора. Няма лошо в това да се храните навън, но все пак е по-добре един-два пъти в седмицата да хапвате на обед нещо, което сте приготвили сами у дома.

Така не само ще спестите някой-друг лев, но и ще знаете какво точно има в блюдото ви, тъй като вие сами сте го приготвили. За всички, които спазват специален хранителен режим, е препоръчително да се хранят с домашно приготвена храна.

Това обаче не трябва да означава, че след като носите храна от вкъщи, няма да напуснете работното място поне за малко. Особено хората, които работят пред компютър, е важно да стават, да се разхождат и да си „проветряват“ главите.

Чудесно време за това е именно обядът. Не правете грешката да хапвате набързо и механично, вторачени в монитора или в куп документи пред вас.

Заменете газираните и сладки напитки, с които често върви обяда навън, с вода, чай или прясно изстискан сок.

Дайте време на организма си да разбере, че се е нахранил, преди веднага да се нахвърлите върху нещо захарно за десерт.

Малка разходка след обеда е идеалният завършек на обедната почивка. Това ще ви зареди с нужната енергия за успешното продължаване на работния ден. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти