Светкавични рецепти за вечеря

Светкавични рецепти за вечеря
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Работният ден за повечето жени продължава няколко часа след края на работното време. Има нужда да се напазарува, да се сготви, да се измият чинии, да се пусне пералня, да се подреди вкъщи и тн.

Относно вечерята можем да помогнем с няколко идеи за вкусни и наистина бързи гозби.

Спагети с чесън и пармезан
Сложете спагетите да врат, а през това време задушете в зехтин няколко скилидки чесън. Готовите спагети отцеждате от водата и разбърквате с чесъна и мазнината. Разпределете ги по чиниите и ги поръсете с пармезан, кашкавал или сирене и риган. Със сигурност всички вкъщи ще са доволни.

Пица с готово тесто
Пицата с домашно замесено тесто определено е много вкусна и е за предпочитане, но колко често имате времето и желанието да приготвите такова? Затова на помощ идват готовото тесто или блатове. Нужно е само да ги намажете с лютеница, например, да наредите няколко парчета шунка, кисела краставичка и/или топено сирене и да запечете във фурната.

Пържоли на фурна и броколи на пара
Тайната за бързото изпълнение на рецептата е добре загрятата фурна. Включете я веднага щом се приберете. Може да вземете мариновани пържоли или обикновени, да ги натъркате с подправки и веднага да ги метнете във фурната.

След това накъсвате добре измитото броколи на розички и го слагате на пара за десетина минути. Чудесна комбинация се получават готовите пържоли, гарнирани с броколи и чаша червено вино.

Риба тон и царевица
Възможно най-светкавичната, вкусна и здравословна рецепта. Имате нужда от консерва царевица и една с риба тон (ако прецените, че няма да ви стигне, използвайте по две консерви от всяко). Отцедете водата от консервата и изсипете царевицата в купа. След това прибавете рибата тон и разбъркайте добре.

Подправя се с прясно изцеден лимонов сок и сол на вкус. Ако искате, може да добавите в така приготвената салата сварени в подсолена вода макарони или крутони.

Картофено пюре със сирене и кашкавал
Преценявате колко картофа са ви нужни (приблизително по два-три средно големи на човек), обелвате ги, миете ги добре, режете на малки кубчета и ги слагате да се варят в подсолена вода.

Ако имате уред за правене на картофено пюре, може да пропуснете нарязването на кубчета. След като се сварят, ги намачквате на пюре и прибавяте парченце масло и малко прясно мляко (може да пропуснете тези продукти, ако не ви се иска яденето да става прекалено тежко) и добавяте настърган или нарязан на ситно кашкавал и сирене.

Със сигурност има още редица рецепти за бързи вечери, като запечени кренвирши на фурна с кашкавал, пържени яйца и какво ли още не, но дано и изброените по-горе са ви били от полза. Може да ни разкажете вашите любими и бързи трикове за вечеря на Edna@netinfocompany.bg

Още рецепти за вечеря:

Идеи за вечеря
А какво ще готвя тази вечер?
5 + 1 бързи рецепти за вечеря
Пъстърва за вечеря
Палачинки с кус-кус за вечеря
Как да вечерям, за да не пълнея?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти