За да се радваме на плоско коремче

За да се радваме на плоско коремче
Снимка: Thinkstock

Почти с пълна убеденост можем да кажем, че няма жена, която тайничко вътре в себе си да не си мисли, че има какво да подобри и промени по тялото си.

Голяма част от тези мисли са насочени към областта на корема. Всяка една от нас си мечтае за перфектно стегнато коремче, което не се издува неприятно след като сме обядвали и което няма нужда да "гълтаме", когато сме сложили блуза по нас и панталон с ниска талия.

Fitsugar.com дават няколко съвета как да намалим подуването на корема и обиколката на талията с няколко малки промени в ежедневните ни навици.

Сутрин започнете деня с топла вода и резен лимон или зелен чай и лимон, ако не можете да пиете само топла вода.

Ограничете млечните продукти. Много хора се чувстват подуване в стомаха именно от консумацията на сладкиши със сметана или прясно и кисело мляко. Ако не можете да се лишите изцяло от млечните продукти, то поне се постарайте тези, които консумирате, да са нискокалорични.

Хапвайте папая и ананас. Те съдържат ензима бромелаин, който помага в разграждането и смилането на белтъците, съответно помага срещу подут корем.

Яжте бавно и на малки хапки. Често бързото поглъщане на храната предизвиква подуване, че дори и болки в стомаха. Яжте спокойно и с удоволствие. Освен това така ще дадете време на организма да почувства кога вече е сит и няма нужда да яде повече, докато ако бързо поглъщате съдържанието на чинията си, може да погълнете много по-голямо и излишно количество храна и да се чувствате още гладни.

Не дъвчете дъвки. Колкото и странно да звучи, но това е една от предпоставките на подуването на корема, тъй като поглъщате излишен въздух, докато премятате дъвката из устата си.

За освежаване на дъха може спокойно да ползвате ментови бонбони.

Пийте чай с канела и джинджифил. Тези съставки действат чудесно на стомаха.

Пропускайте десертите и мазните храни, защото те са основен виновник за наедряването на талията.

Освен това движението много помага. Не е нужно да се потите във фитнес залата. Може да се запишете на йога, пилатес или аеробика, да ходите повече време пеша, да качвате стълби или да въртите обръч у дома. Важното е да се движите и да се движите колкото се може повече.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти