Поредното средство за бързо отслабване

Зелени зърна кафе
Снимка: Thinkstock

Звездите от шоубизнеса са обсебени от външния си вид и това ги кара да прибягват до какви ли не неща, за да запазят красотата, хубавата фигура и младостта си колкото се може по-дълго.

Когато става въпрос за отслабване, актьори, певци и всякакви артисти прибягват до всевъзможни методи – спорт с личен треньор, спазване на странни диети и хранителни режими, както и пиенето на хранителни добавки.

До скоро последният хит бяха малиновите кетони, към които всички посегнаха непосредствено след коледните и новогодишни празници. Преди тях пък модерни бяха чистото кокосово масло, африканското манго и т.н.

Сега обаче знаменитости като Деми Мур, Дженифър Лопес и Кати Пери налагат таблетки с екстракт от зелени зърна кафе като най-доброто средство за топене на мазнини. Dailymail.co.uk разглеждат тази нова тенденция.

Твърди се, че те са безвредни и могат да се приемат от 800 до 1600мг на ден, като в комбинация със здравословно, нискокалорично меню наистина помагат за отслабване.

По-интересното е, че учени от университет в Пенсилвания са направили необходимите тестове и твърдят, че препаратът наистина не крие заплахи за здравето на организма.

От друга страна обаче Роми Поличино е водещ на проучване, проведено в Лондон, което също е имало за цел да изследва страничните ефекти на хапчетата за отслабване с екстракт от зърна зелено кафе. Поличино твърди, че според тестовете на неговия екип, могат да се появят пристъпи на паника, безпокойство, задъхване, високо кръвно налягане.

По-страшното обаче е, че безсъвестни производители слагат вместо скъпия екстракт от кафе доста по-евтиния ефедрин, който се изписва при респираторни и астматични заболявания, ниско кръвно налягане и бронхит. Освен това, той е забранен във Великобритания, поради неблагоприятни странични ефекти.

Излишно е да се казва, че той не влия положително върху организма, когато се приема без причина и лекарско предписание.
Всичко това обаче не може да спре манията към тези нови таблетки за отслабване да се разраства все по-сериозно сред дамите, които търсят магически ефект за сваляне на килограми.

Бъдете внимателни, когато решавате да си купите подобен продукт, особено закупен онлайн или от чуждоезичен сайт.

Ако наистина искате да отслабнете без да застрашите здравето си, то посетете диетолог специалист, който най-добре ще може да ви посъветва какъв хранителен режим да спазвате и имате ли нужда да пиете допълнително някакви препарати за ускорение на метаболизма.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти