Полезни хранителни навици за отслабващи

Полезни хранителни навици за отслабващи
Снимка: Thinkstock

Всяка жена се е подлагала на диета със заветната цел да отслабне и да се почувства по-добре в кожата си.

Дори и да спазите успешно хранителния си режим, след като се върнете към старите си хранителни навици почти винаги възвръщате и изгубените килограми.

За да не се случва това, е по-добре да си изградите конкретни хранителни навици, които ще ви помогнат да поддържате здравословно тегло.

Зеленчуци
На всяко ядене е добре да има зеленчуци. Те ще ви дадат нужните витамини и фибри, освен това ще ви заситят, без да натрупате излишни калории. Постарайте се в менюто ви да имат превес зеленчуците и плодовете, вместо мазните и въглехидратни храни и скоро ще забележите разликата в килограмите, а и ще се почувствате по-добре в кожата си.

Готвене
Започнете да си готвите. По този начин най-добре ще контролирате какво и колко слагате в храната си. Това, че например живеете сами не е оправдание да ядете навън или да разчитате на сандвичи. Не веднъж сме ви съветвали да планирате менюто си за седмицата предварително, за да знаете всяка една вечер какво ще хапвате, а не да купувате каквото ви видят очите в магазина.

Пълнозърнести храни
Те осигуряват важни хранителни вещества и фибри, засищат добре, а в същото време не трупате килограми от тях. Доверете се на пълнозърнестите храни и ги включвайте редовно в менюто си. Те ще ви помогнат да не изпитвате глад и в същото време да не качвате излишни килограми.

Активност
Най-сигурният начин да изградите и запазите добрата си фигура е физическата активност. Изградете си конкретни навици, като например да се качвате пеша по стълбите, да слизате една спирка по-рано и да вървите до другата пеша, като цяло да разчитате повече на краката си, отколкото на моторно превозно средство. Вземете си колело и правете обиколки в парка с него. Независимо какво ще изберете, важното е да сте активни и да се задържате колкото се може по-малко време седнали.

Порции
Научете се да контролирате порциите си. Не си сипвайте допълнително, освен ако не става въпрос за салата. Яжте в по-малки чинии, преценяйте добре какво количество храна точно да сготвите.

Дневник
Може да си направите своеобразен дневник, в който да си записвате всичко, което сте изяли и изпили през деня. Веднага щом приключите с обяда, си запишете някъде какво и колко сте хапвали. Така най-лесно ще проследите хранителния си режим и навици и може да се изненадате като разберете колко точно храна изяждате за един ден.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти