Вкусно и полезно - храни против акне

Вкусно и полезно - храни против акне
Снимка: netinfo

Акнето може да бъде истинско наказание. Понякога борбата с черните точки и пъпките продължава и след пубертета.

За да се справите с неприятния проблем, които може да доведе освен до спад в самочувствието, и до оставане на трайни белези по кожата, трябва да вземете под внимание няколко неща.

Първо – по-добре лекувайте проблема, отколкото да го криете. Фон дьо тенът не е единственото решение на лошата кожа. Той може само да ви помогне да се почувствате малко по-уверена в себе си.

Като начало откажете се от цигарите, това ще се отрази чудесно на целия ви организъм! Цигареният дим е истински враг на красивата и еластична кожа без бръчки, тъмни петна и акне.

След това се замислете дали пиете достатъчно вода всеки ден. Много се говори и пише за това колко е важно да не оставяте дехидратирани.

След това се замислете върху менюто си. Откажете се от шоколада и захарта. В храната се крие ключът към решението на много проблеми, включително и на акнето.

Има няколко вида храни, които ще се отразят чудесно на кожата ви.

Това са аспержите, бобовите и пълнозърнестите храни, яйцата и кафявия ориз. Те са богати на витамин B1 и на антиоксиданти. Стимулират обмяната на вещества в организма и му помагат да се изчисти от токсините.

Добре е да включите и кисело мляко, тъй като то е богато на пробиотици. Хапвайте повече от него редовно, а също така го включете и в маските си за лице. То ще помогне да кожата ви да се изчисти от неприятното акне и да засияе.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти