Неочаквани причини защо диетата не дава резултат

Неочаквани причини защо диетата не дава резултат
Снимка: Thinkstock

Много жени се измъчват с различни диети и въздишат, че не могат да отслабнат.

Причини за това защо диетата ви не дава резултат има много, но ние ще ви посочим някои от по-неочакваните и необичайните.

Мислите за храната
Оказва се, че колкото повече мислите за здравословната храна в чинията си, толкова повече мозъкът изпраща сигнали към тялото и то произвежда хормона грелин. Именно той е отговорен за силното чувство на глад, което изпитваме. Така че вие може да сте си направили голяма и вкусна салата с маруля, домати, малко сурови ядки и зехтин, но ако съсредоточавате мислите си върху марулята и колко нискокалорична е тя, грелинът ще подклажда чувството ви на глад и ще ви накара да посегнете към нещо по-мазно.

Парите
Различни проучвания показват, че когато плащате с кредитна или дебитна карта, сте много по-склонни да купите повече излишна и нездравословна храна. Това се дължи на факта, че реално не боравите с пари, които може да видите и пипнете, а с така наречените "невидими" банкноти, които са в картата ви.

Мислите за спорт
Най-добре е да комбинирате всеки хранителен режим със спортуване. Оказва се обаче, че когато мислите за предстоящата тренировка, сте склонни да изядете повече храна. Това се дължи на мисълта, че все пак след малко ще се движите и ще изгорите калориите. Идеята обаче е да изгорите повече калории, отколкото сте приели през деня, а не равно количество, защото иначе няма как да се загубят мазнини и съответно килограми.

Заседяването на работа
Ако работата ви е седяща и нямате навика по-често да ставате и да се движите, то вие си осигурявате бавен метаболизъм. Освен това тялото произвежда по-малко от ензима липаза, който е отговорен за разграждането на липидите, поети с храната до глицерол и мастни киселини. На всеки час трябва да ставате и да се раздвижвате, като така според специалистите, ще подобрите метаболизма си с 13%.

Недоспиването
Именно поради недоспиване е много вероятно да имате глад за по-мазни или сладки храни. Това се дължи на нарушаване на хормоналния баланс в организма, поради нарушенията в съня.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти