45% от жените се срамуват да сложат бански

Завръщане в рая
Снимка: Thinkstock

45% от жените признават, че са загрижени за момента, когато ще трябва да се съблекат по бански на плажа или край басейна. Почти половината от анкетираните казват, че се срамуват от това повече, отколкото да останат по евино облекло пред мъж за първи път, показва ново международно проучване, цитирано от българската информационна агенция "БГНЕС".

Около 54 на сто от участничките в допитването заявили, че коремната област е най-проблемната част от силуета им, а една пета от дамите се смущават от цялото си тяло.

79% от представителките на нежния пол между 18 и 60 години използват различни шалове или рокли и никога не ходят само с бански по морския бряг. Три пъти по-обсебени за фигурата си на плажа са жените на 20-годишна възраст, отколкото тези на 50, сочат още резултатите от изследването.

От общо 3500 анкетирани 47 на сто споделят, че комплимент относно визията, отправен от техния партньор, им вдъхва силна увереност, докато 37% се окуражават от усмивка на непознат минувач.

Над една трета от дамите започват с физическите упражнения и диетите месец преди планираната морска почивка. За 68% от запитаните лосионът против изгаряне е първото нещо, което слагат в плажната си чанта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти