Малко веселие в следващите месеци

Есента е пълна със забавни моменти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За да спрем да наричаме есента ''депресираща'' може да направим живота на децата си по-весел и смешен дори по време на най-сивите и скучни дни.

Хванах те
Вече всички паркове и градинки са застлани с килим от листа, а вие разходете на воля вашето хлапе по тези места и се позабавлявайте като застанете под някое дърво, съберете другите деца наоколо, и този който пръв хване пет падащи листа печели надпреварата и съответно някаква символична награда по ваш избор.
Ако пък навън няма достатъчно вятър, може вие да изиграете неговата роля като хвърляте листа нависоко, които малчуганите трябва да грабнат.

Колекция за милиони
Есента е точният сезон да направите първия хербарий на мъника ви. Съберете различни листа, а останалата част със сигурност я помните от вашите детски години. Е, ако не се сещате, помагаме - просто си купете по-дебела тетрадка, скицник или от найлоновите джобчета за съхранение на документи и складирайте колекцията с листа в тях или между отделните хартиени страници.

Кулинарни игри
Превърнете гастрономическите ви шедьоври в любимите анимационни герои на вашия син или дъщеря. Ако правите пица например, използвайте маслините за очи, а с чушките декорирайте уста, за да преобразите най-консумираното италианско тестено ястие в симпатично човече. Същото може да сторите и с любимия кекс, мъфини или торта като използвате бонбонки, захарни пръчици или плодове, с които да оформите забавни фигурки върху десертите заедно с децата у дома.

Пази се
Хайде да поиграете на боулинг с домочадието. За целта съберете няколко празни еднолитрови пластмасови бутилки, дайте картбланш на малчугана ви да ги изрисува по негово желание и после вземете каквато спортна топка имате под ръка и започвайте щурите състезания на открито.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти