Хрупкави шоколадови трюфели

Откога чаках подобно десертно пиршество

Хрупкави шоколадови трюфели
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти (за 25 бонбона):
200 г млечен шоколад
20 г масло
3 супени лъжици прясно мляко
3 супени лъжици ром
1 жълтък
50 г нарязани на ситно орехи
3 натрошени на ситно обикновени бисквити
1-2 обикновени бисквити за овалване

Начин на приготвяне:
Разтопяваме шоколада на водна баня. Когато се разтопи напълно, прибавяме маслото. Бъркаме сместа, докато шоколадът поеме мазнината. Добавяме затопленото мляко, рома и продължаваме да разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Отместваме шоколада от котлона и внимателно добавяме жълтъка. Пак разбъркваме сместа, докато поеме жълтъка, и я оставяме малко да се охлади, но не бива да се втвърдява. През това време нарязваме (счукваме) орехите и бисквитите на малки парченца.

Слагаме ги към шоколада и хубаво ги смесваме. Прибираме получената субстанция в хладилника, за да стегне за 30-40 минути и да може лесно да оформим бонбоните.

Когато шоколадът се втвърди достатъчно, оформяме топчета с големина на орех и ги овалваме в смлени бисквити, орехи, шоколадови пръчици или кокосови стърготини.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти