Заедно срещу насилието над жени

Кадър от инициативата "Извърви километър в нейните обувки", проведена в Канада през май 2012 г.
Снимка: walkamileinhershoes.org

Първото българско издание на международната инициатива "Извърви километър в нейните обувки" ще се състои на 9 март в София, където мъже, обути на висок ток, ще демонстрират съпричастността си срещу насилието над жени, изнасилванията и сексуалния тормоз.

Шествието "Извърви километър в нейните обувки" тръгва в 12,00 часа на обяд от "Аптека" (кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий").

Това обявиха организаторите от Български червен кръст, Български хелзинкски комитет и фондация "Ресурсен център – Билитис".

"Walk a Mile in Her Shoes" е международна инициатива, започнала през 2001 г. На тези демонстрации мъже, обути в женски обувки, привличат медийното и обществено внимание върху насилието над жени под всякаква форма. Досега десетки хиляди мъже по света са участвали в шествията.

По последни данни всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие, a четвърт милион българки са ставали обект на сексуален тормоз. Събитието в утрешния съботен ден цели да информира както за реалната ситуация в страната ни, така и за предлаганата помощ за насилваните.

За шествието е осигурено някакво количество дамски обувки в големи номерации, но организаторите призовават участниците, ако имат възможност, да вземат по един чифт от своя позната.

* Ето и кадри от същата инициатива, но провела се в американския щат Тексас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти