Обезпокоителна статистика за жените в ЕС

Обезпокоителна статистика за жените в ЕС
Снимка: Thinkstock

Две от всеки три жени в страните членки на Европейския съюз, които стават жертва на физическо или сексуално насилие, не се оплакват пред полицията или хуманитарни институции.

Това гласят първите данни в доклад на ЕС, който трябва да бъде публикуван през март.

Документът, изготвен от Агенцията по основните права, предупреждава, че истинските мащаби на насилието срещу жените "остават невидими в официалните данни", което показва необходимостта да се обръща по-сериозно внимание на този проблем".

Докладът е изготвен на базата на анкета сред 42 000 жени в 28-те страни членки на ЕС и ще бъде официално представен на 5 март, се казва в комюникето на Агенцията по основните права със седалище във Виена.

Нейното проучване разкрива потресаващи нива на насилието срещу жените в целия Европейски съюз, обяснява директорът на Агенцията Мортен Кяеруп.

В него се сигнализира за такова насилие на работното място, в домашни условия и дори в интернет, "поради което е спешно необходимо жените да споделят и да информират за такива случаи, за да може властите да предприемат мерки в тяхна защита и за пресичане веднъж завинаги на насилието срещу тях", добави Кяерун.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти