Къде да пътешестваме тази година

Къде да пътешестваме тази година
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Казват, че светът е като книга и който не пътува, чете само първата ѝ страница.

Всеки, който е посещавал различно от родното си място, знае колко е приятно самото вълнение по пътуването, лекото притеснение от неизвестното, което предстои и любопитството, което те обхваща.

Истината е, че когато сме някъде на почивка, много повече сме тук и сега в момента, а именно това е ключът към щастието.

Когато мислим постоянно за отминали неща или пък се кахърим по бъдещи планове, изпускаме настоящето, което е именно най-важно.

Пътешествайки, ние гребем с пълни шепи от това, което се случва в момента, наслаждаваме се на ставащото и неусетно го превръщаме в прекрасен спомен.

Истина е, че за пътувания се изискват средства, колкото и скромно и спестовно да пътешестваме.

Добрата новина обаче е, че по това време на годината можем да се възползваме от чудесни отстъпки при резервация на нощувки или самолетни билети, например.

Отделно на това има нискотарифни компании, които предлагат много добри цени, както и сайтове, следящи най-добрите оферти за пътувания, трябва само да ги следим.

Колкото по-рано се организираме и планираме, толкова по-изгодно ще ни излезе цялото начинание.

А има и още един момент – когато сме предприели конкретни действия, например – купили сме изгодни билети за мечтана дестинация, действаме по-пестеливо с ежедневния си бюджет.

Когато само говорим, че искаме да отидем еди-къде-си, но не предприемаме нищо, а само си говорим, ще отлагаме до последно и винаги ще ни се струва, че моментът не е подходящ, нямаме пари и т.н.

Затова действайте смело и помнете – по-добре да се разхождаш в Париж със старите си кецове, отколкото да си купиш хубави токчета и само да въздишаш на снимки по Айфеловата кула.

България има късмета да се намира на изключително благоприятно за всички пътешественици географско положение. Около родината ни има забележителни места, до които се стига лесно и не особено скъпо.

Подготвили сме ви вдъхновяваща галерия с близки градове, които да посетите и да останете истински впечатлени и доволни. Надникнете в галерията ни ТУК!

Прочетете още:

Окриляващи цитати за пътешествия

Да обиколиш света на кораб

По света и у нас

Багажът на пътешественика

Осем причини да тръгнеш на път сама

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти