Снежанка превзе Америка

Главните актьори от филма на премиерата в Мадрид, Испания
Снимка: Getty/Guliver

"Снежанка и ловецът" - една нова интерпретация на известната приказка, се настани на върха на официалния северноамерикански бокс офис с 56,3 милиона долара събрани в касите за първата седмица по киносалоните.

Филмът е със солидна доза специални ефекти и в него участват Чарлийз Терон и Кристен Стюарт. Ловецът е натоварен да отвлече Снежанка, но в крайна сметка става неин защитник, за разлика от класическия текст на братя Грим.

Третата част на "Мъже в черно" с известните тайни агенти, които се бият с извънземни, изостава на второ място след само две седмици в кината с 29,3 милиона долара този уикенд и общо 112,3 в сметката.

На трето място са супергероите от "Отмъстителите", които сега събират 20,3 милиона за петия си уикенд. Филмът обаче стана най-големият финансов успех в историята на "Уолт Дисни" с близо 1,4 милиарда долара и трети в световната листа на премиери за всички времена.

"Боен кораб" продължава да се съпротивлява успешно на извънземните с помощта на певицата Риана, но там нещата са ясни и корабът отива на четвърто място с 4,8 милиона долара този уикенд.

"Диктаторът" е пети с 4,7 милиона долара, като това е третата му седмица на екран.

В топ 10 следват:

  • "Индийски дворец" с 4,6 милиона долара
  • "Какво те чака, когато чакаш дете" - 4,4 милиона долара
  • Тъмни сенки (Dark Shadows) - 3,9 милиона долара този уикенд
  • "Чернобилски хроники" - 3 милиона долара.

"За по-голяма слава" завършва първата десетка на финансовата филмова класация. Това е разказ за религиозното въстание в Мексико - "Кристеро" (1926-1929). Първият уикенд на историческата лента донесе 1,8 милиона долара. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти