Очаква ни нетипична изложба

Картина на корейската художничка Анна Ким, която ще покаже изкуството си в България
Снимка: Vivacom Art Hall

Три поредни изложби на съвременно източно изкуство ще бъдат представени във "Vivacom Art Hall" (ул. "Ген. Й. Гурко" 4, сградата на Телефонната палата, раб. вр. пн-нд 10,00-19,00 часа) тази пролет.

Сезонът на азиатското изкуство ще бъде открит на 1 април в 18,00 часа с едноседмичната изложба "Цветовете на Корея" на Анна Ким, съпруга на Посланика на Република Корея у нас Чън Би-Хо. Експозицията ще представи традиционна корейска живопис и ще бъде отворена за посетители до 7 април. Анна Ким е родена в Сеул, но е живяла в Париж, Брюксел, Мадрид, Мексико, където е изследвала съвременното изкуство, оказало трайно влияние върху творчеството й.

В средата на април следва основният фокус в програмата за сезона - мащабната изложба "Нови гледни точки в китайското съвременно изкуство", с която ще бъде открит тазгодишният фестивал "Sofia Contemporary". Това е първата световно значима пътуваща експозиция (събрала 41 автори) на китайско съвременно изкуство, идваща в Източна Европа, която ще бъде показана в София между 15 април и 29 май.

Последното за сезона събитие във "Vivacom Art Hall", посветено на Изтока, ще бъде част от фестивала "Doma Art Festival", който в пилотното си издание ще представи съвременното изкуство на Република Корея. Като част от фестивала в Телефонната палата ще гостуват едни от най-добрите съвременни южнокорейски автори - художници, скулптори, фотографи и пърформъри, които в рамките на 10 дни - ще представят своите творби и ще проведат лекции, дебати и уъркшопи с участието на български артисти и любители.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти