Време е за нова култура

Картина от последната самостоятелна изложба "Къде отивате?" на Калия Калъчева
Снимка: Галерия за модерно изкуство

Ако искате да ви стане още по-пъстро на душата и сетивата, имаме едно артистично предложение за вас, в което е замесена богата палитра от ярки багри, изрисувани от младата и активно рисуваща художничка Калия Калъчева.

Досега в професионалния си актив тя има три самостоятелни изложби и участие в други 20 общи експозиции.

"Къде отивате?" пък се казва най-новата изложба на Калия, която от седмица е подредена в Галерията за модерно изкуство (намираща се на ул. "Оборище" 10) и ще остане там до 14 април.

Експозицията е част от серията "Артистите на фокус", представяща финалистите от конкурса "MOST", сред които е и самата Калия (за по-лесно приятелите й предпочитат да я наричат Кая).

Младата дама е родена през 1986 г. в София. Завършва специалност "Живопис" в Националната художествена академия в София в класа на Андрей Даниел, а през 2012 г. нейна творба стана част от постоянната колекция на Националната художествена галерия.

Калия работи предимно живопис, изкривявайки по свой собствен начин различните видове обществени пространства. Определя себе си като социален експериментатор, емоционален анализатор и коментатор, воайор на всеки пейзаж, случка или идея. В нейните картини човекът е винаги сам или част от еднакво мислеща маса.

В най-новата си експозиция младата авторка отново не изневерява на любимите си неонови цветове, рисуващи пейзажи от световните летища и пресъздаващи пъстроцветни интерпретации на преплетени жици, спокойно напрежение, романтично лутане и хаотично движещи се хора.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти