Лицето издава сексуалната ориентация

Съгласни ли сте с това мнение?
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За да определите сексуалната ориентация на някой, е достатъчно само да се вгледате добре в чертите на лицето му, показва ново проучване на американски учени, публикувани в списание "PLoS ONE".

В експеримента участват 129 души, които разгледали 96 черно-бели снимки на момчета и момичета, сред които имало представители с различни сексуални ориентации.

За да усложнят задачата, експертите избрали снимки без "отличителни белези" като татуировки, обеци и прически и други детайли, които могат да объркат представата на участниците в експеримента.

Проучването се провело на два етапа. В първия участниците гледали снимките в нормално положение, а във втория ги обърнали с надолу главата.

По време на първата фаза 65% от участниците определили правилно ориентацията на човека на снимката. При втория етап с обърната надолу снимка цифрата намаляла с 4%. Тези резултати се отнасят само за снимките с момичета.

При мъжете нещата били по-различни. Само 57% от участниците разгадали дали са гейове или хетеросексуални. В обърнато положение процентите били 53.

"По лицето на всеки човек е "изписан" код, с когото сме в състояние да разчетем сексуалната ориентация на човека срещу нас. Оказва се, че хомосексуалните мъже се откриват по-трудно.

А вие познавали ли сте сексуалната ориентация на някого от пръв поглед?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти