Най-модерните прически за пролет/лято 2016

Най-модерните прически за пролет/лято 2016
Снимка: netinfo

Биляна Божилова

Готови ли сте да обръснете главата си в името на модата?

А да подстрижете късо и неравно бретона си, защото е модерно?

Или да боядисате косата си в розово, защото е супер хит?

Някои от актуалните модни тенденции в прическите изискват саможертва, която не всяка дама е склонна да направи.

Но има и такива, с които ще сте актуални, без да се налага да правите генерални промени с визията си.

Най-актуалните прически за пролет/лято 2016 изглеждат така:

Свръхкъс бретон
В пастелен цвят
„Pun“ или незавършена опашка
С корона
На плитки
Супер къса
Идеално права
С диадема
Ниска конска опашка
Прибрана по врата

Свръхкъс бретон

Преди няколко години, в период на внезапна нужда от промяна, саморъчно отрязах бретона си – много късо и естествено, неравно. Харесвах се няколко дни и след това започнах дългото пускане до изравняване с цялата коса. Съветът ми е да не правите същото сами вкъщи. Късият, неравен бретон е много модерен, но по-добре се доверете на фризьор за реализацията му. А преди това задължително си помислете готови ли сте за промяната, защото ще трябват поне няколко години до израстването му.

В пастелен цвят

Боядисването на косата в неестествен цвят също е сред предпочитаните начини за промяна при жените. Благодарение на съвременните щадящи бои за коса лесно може да я пребоядисате, ако не се харесвате. И все пак, първо пробвайте розова перука и преценете готови ли сте за подобно предизвикателство. Най-актуалните пастелни цветове са бледо розово, бледо лилаво и цвят праскова.

“Pun” или незавършена опашка

Лесна прическа, която се постига без усилия и коренни промени с визията. „Pun“ e микс от английските „ponytail“ - конска опашка и „bun“ - кок, и изглежда точно така. Незавършена опашка, нещо между конска опашка и кок. Небрежна визия за модерни момичета и жени.

С корона

Коя жена не мечтае да бъде принцеса или кралица? Дори във вените ви да не тече аристократична кръв, винаги може да сте кралица в сърцето на любимия и принцеса в очите на околните. Една елегантна корона като аксесоар ще помогне значително. Използвайте факта, че е много модерно, за да не се чувствате неловко и носете короната си с финес.

На плитки

Тенденцията с носенето на косата на плитки продължава за пореден моден сезон. А разнообразието от плитки става все по-голямо. От мини плитчици в пусната коса през рибена кост до две еднакви плитки, вариантите са безкрайни. Сигурна съм, че с много от плитките може да се справите и сами, а за по-трудните потърсете помощ от приятелка.

Супер къса

Имахте няколко реда четене за размисъл преди да отговорите на въпроса: „Готови ли сте да обръснете главата си в името на модата?“. От мен новината, че супер късата коса е голям хит, от вас решителната стъпка. Номер едно е по-актуален от нула номер или казано с прости думи, заложете на прическа като на Чарлийз Терон във филма „Лудия Макс“.

Идеално права

И за да не си помислите, че дългата коса е демоде (това няма как да се случи), веднага подавам тенденция, доказваща обратното – идеално права. По принцип съм против манията на дамите с къдрави коси да ги изправят и на жените с прави коси да ги къдрят, но малко разнообразие винаги е от полза.

С диадема

Диадемите са модни аксесоари, с които може да изглеждате като принцеси, без прекалени официалности. Особено с цветните диадеми на Dolce&Gabbana. Подарете си прелест с един от най-женствените аксесоари за коса.

Ниска конска опашка

Класически стил за оформяне на косата, лесен и отива на всяка дама. Ниската конска опашка е едновременно стилна и младежка, така че може да залагате на нея, както в офиса, така и в неформална обстановка.

Прибрана по врата

Помните ли като малки как ни прибираха косите в шаловете, пуловерите и якетата, за да ни пазят топло? Нещо подобно е трендът, който стремително налага Christopher Kane, но с брандирани пластмасови превръзки (разговорно в България ги наричаме „свински опашки“). Далеч по-елегантен е вариантът за прибиране на косата по врата с шал на Dior, но оставям на вас да прецените дали тенденцията си заслужава.

Прочетете още:

Цветни обувки и кецове за пролет 2016

Топ тенденции при чантите за пролет/лято 2016

Грим тенденции пролет/лято 2016

11 задължителни модни тенденции за пролет/лято 2016

Розов кварц срещу ведро синьо в модата за 2016-а

Не пропускайте новите статии в рубриката "Мода и козметика", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти