11 задължителни модни тенденции за пролет/лято 2016

11 задължителни модни тенденции за пролет/лято 2016
Снимка: Tommy Hilfiger, Givenchy, Michael Kors, Gucci

Биляна Божилова

Пролетта е все по-близо, а най-хубавото е, че след нея застъпва лятото.

Големите модни марки отдавна показаха прет-а-порте колекциите си за новия моден сезон. Магазините разпродават есенно-зимните и зареждат с новите пролетно-летни селекции. Всички фактори са налице, за да започваме с обновяването на гардероба.

На пръв поглед модните тенденции за пролет/лято 2016 изглеждат цветни, многоцветни. След задълбочен преглед установяваш, че почти няма цветен нюанс, който да липсва. От великолепни градински цветя до многоцветно райе, очаква ни истинска пъстроцветна феерия.

Стартирайки с попълването на гардероба за новия моден сезон, задължително включете модни шедьоври в тези 11 стила:

• Цветна градина
• Дами с пижами
• В духа на Испания
• Рокля тип комбинезон
• Пастелна романтика
• Многоцветно райе
• Късо яке
• Любов към дънковото
• Блясък в ежедневието
• Пъстроцветна палитра
• Винтидж мания

Цветна градина

Флоралните мотиви не просто разцъфтяват, а направо избухват в цвят през пролет/лято 2016. Колкото повече цветя имате по себе си, толкова по-женствена и модерна ще сте. Не пестете флоралния принт през новия моден сезон, наслаждавайте му се.

Дами с пижами

Големите дизайнери извадиха пижамите от спалните на модния подиум. В различни интерпретации от принтове, от сатен до памук, пижамите излязоха на показ. През този пролетно-летен сезон са достатъчно изтънчени, за да се носят дори от елегантните дами без угризения.

В духа на Испания

През пролет/лято 2016 слънчева Испания е неизчерпаем извор на вдъхновение за дизайнерите. Фламенко воали, голи рамене и страстно червено нажежават атмосферата до код „горещо“. Вариациите са безкрайни, женствеността ненадмината.

Рокля тип комбинезон

След като ще вадим бельото на показ, то поне да помислим за всички вкусове. Жените, които предпочитат комбинезоните и нощниците пред пижамите, може да се чувстват спокойни. Модните дизайнери не са ги забравили. Роклите тип комбинезон в пастелни тонове, с много дантела, са абсолютен хит. Не се притеснявайте да ги съчетавате с всичко. Saint Laurent са комбинирали сатенена рокля тип комбинезон с гумени ботуши, следователно модната еклектика е в апогей.

Пастелна романтика

Кой казва, че романтиката е демоде? Не и модните дизайнери. Коприна и шифон, волани и пера, всичко в нежни пастелни тонове. Тук е мястото да включите цветовете на годината – розов кварц и ведро синьо.

Многоцветно райе

Игнорирайте моряшкото райе през настоящия пролетно-летен сезон, за сметка на райето в микс от цветове. Вертикално или хоризонтално, с тесни и широки линии, заложете на многоцветното райе през идващите топли месеци.

Късо яке

Актуалното есенно-зимно яке тип „пухенка“ намира своето естествено модно продължение в късо пролетно яке за новия моден сезон. Кожено, памучно, сатенирано или дънково, добавете ново късо яке в пролетно-летния си гардероб.

Любов към дънковото

Дънковият плат никога не е излизал от мода, още от създаването си. Пролет/лято 2016 не прави изключение. Чифт дънки и дънкове яке не са достатъчни, „в дънково от глава до пети“ е актуалното модно мото.    

Блясък в ежедневието

Блестящите дрехи и аксесоари разширяват обхвата си на съблазняване. От нощните клубове и изисканите ресторанти се пренасят директно в ежедневието. Така, че, ако някой ви гледа странно, като се появите с лъскава рокля и еспадрили в офиса, проблемът е в неговото модно възприятие, не във вашето. Златисто и сребристо смело съжителстват с всички металически нюанси.

Пъстроцветна палитра

Флоралните мотиви и многоцветното райе не изчерпват палитрата за пролет/лято 2016. Напротив, смело си партнират с всички ярки едноцветни принтове, както и с други шарени миксове. Свежо напомняне, че модата е изкуство за забавление.

Винтидж мания

Панделки, А-образни поли, бродерии, ламе, обеми, кич, платформи, все ретро елементи, характерни за винтидж стила. Изровете от миналото или купете своите винтидж дрехи, за да демонстрирате класа и отношение към модата.

Прочетете още:

Розов кварц срещу ведро синьо в модата за 2016-а

Тайните на празничния грим

Маникюр: тенденции есен/зима 2015-16

Модни аксесоари есен/зима 2015-16

Прически – тенденции есен/зима 2015-16

Най-модерните чанти за есен/зима 2015-16

Не пропускайте новите статии в рубриката "Мода и козметика", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти