Най-модерните чанти за есен/зима 2015-16

Най-модерните чанти за есен/зима 2015-16
Снимка: Burberry, Chloe, Hill&Friends;

Биляна Божилова

Тенденциите при чантите за новия моден сезон в голяма степен припокриват предложенията от последните няколко години, с някои свежи обновления. Затова, когато взимате решение какви нови чанти да добавите към колекцията си, не пренебрегвайте наличните си модели.

Като контрапункт на тенденцията да носим чантата си в ръка – тип клъч или с къса дръжка, през есен/зима 2015-16 се налага т.нар. „handsfree“ тренд, от английски „свободни ръце“. В този случай чантите се носят на рамо, през рамо или на кръста, а разнообразието от модели е огромно.

Не бих пропуснала да отбележа колко модерни са чантите от кожа от питон, независимо дали е естествена или имитация. При това в богата палитра от цветове. Голямото завръщане на леопардовия принт при чантите също не е за подценяване. Обърнете специално внимание на чантите с надписи и чантите от кожа с косъм.

11-те най-модерни чанти за есен/зима 2015-16:

• Handsfree
• От кожа от питон
• С надписи
• В пастелни тонове
• С леопардов принт
• От кожа с косъм
• В ярки цветове
• Клъчове
• С ресни
• Блестящи
• Велурени

Handsfree

За да са свободни ръцете, чантите се носят на рамо и през рамо или на кръста. Дългата дръжка може да е от материала на чантата или синджир. Чантите тип „колан“ може да са спортни модели като на Moschino или елегантни като на Clare V.

От кожа от питон

След като миналата година отстъпиха лидерските позиции, останах с впечатлението, че чантите от кожа от влечуго ще се оттеглят в заслужена модна почивка. Докато видях истинската питон мания, която е връхлетяла дизайнерите през есен/зима 2015-16. Няма значение дали е естествена кожа или имитация, важното е красивата окраска на питона да е върху чантата.

С надписи

Модерно е да изразяваме мнението и емоциите си с дрехите, а вече и с чантите. С колкото повече цветове са изписани, толкова по-шик. Щом има фешън благословията на Dolce&Gabbana, тенденцията я очаква светло бъдеще.

В пастелни тонове

Както стана ясно от тенденциите при дрехите за есен/зима 2015-16, пастелните цветове са в апогей, особено бебешко синьо и пепел от рози. Съчетават се отлично помежду си, а с бяло нежната романтика, която излъчват, е още по-лесно уловима.

С леопардов принт

След питона, още едно животно заслужава специално отношение при избора на нова чанта. Дивият и красив леопард се завръща в актуалните колекции на големите дизайнери. Забравете за притесненията, че леопардовите дрехи и аксесоари са кич. Кичозен може да е стилът на жената, която ги носи, самият принт отново е на модния връх.

От кожа с косъм

Не знам кога косматите чанти ще станат демоде. Нямам и желание. Толкова са симпатични, а и разнообразието от модели е толкова голямо, че няма как да ти омръзнат. Сега най-хитови са имитиращите овча вълна.

В ярки цветове

За да не си помислите, че щом пастелните тонове са модерни, ярките не са. Напротив, чантите в ярки цветове са сред задължителните за новия моден сезон. В наситено червено, ярко жълто, тревисто зелено, фуксия или императорско синьо – изберете своята!

Клъчове

Като стана дума за контрасти, присъствието на чанти, които се носят на рамо и през рамо или на кръста, не означава отсъствие на чанти, които се държат в ръка. Клъчът никога не е излизал от мода, едва ли и ще излезе. Идеалният избор за официални случаи, всяка дама трябва да има малък, кокетен клъч.

С ресни

Бохо чантите с ресни продължават да се радват на дизайнерско внимание. Освен класическите есенни цветове като охра, кафяво, бежово, каки и т.н., смело може да заложите на чанта с ресни в ярки или пастелни тонове.

Блестящи

Металическите нюанси хващат окото, вероятно затова стават все по-модерни. Сребристите и златисти чанти също са хит като обувките в тези цветове. Чантите, декорирани с блестящи камъчета, също.

Велурени

Последни в подредбата, но не и по актуалност. Чантите, изработени от велур, са стилни и елегантни. Включете поне една в колекцията си, всяка следваща е за разкош.

Прочетете още:

Обувките на есен 2015

10 задължителни модни тенденции за есен/зима 2015-16

Аромати, които възбуждат

Как работата ни прави дебели?

Игра с цветовете – висш моден пилотаж

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти