Маникюр: тенденции есен/зима 2015-16

Маникюр: тенденции есен/зима 2015-16
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Има три неща, които е добре да запомним, ако искаме да сме с модерен маникюр през есен/зима 2015-16.

Първо да заоблим квадратните форми, след това да вложим артистизъм в изпълнението и да матираме за стилен финален завършек.

Важни съвети, които не е нужно да се изпълняват едновременно, нито в конкретната последователност.

При цветовете в маникюра изпъкват тъмните тонове като черно, сиво и бургунд, неутралните нюанси и синьото във всичките му вариации. Свежа и по детински невинна е тенденцията с много къси нокти, а френският маникюр не прилича на себе си – обновен е с цветове и оформяне до абсолютен шик.  

Моят списък с тенденции в маникюра за есен/зима 2015-16 изглежда така:

Заоблени нокти
Тъмен маникюр
Къси нокти
Артистичен маникюр
Сини нокти
Модерен френски маникюр
Матови нокти
Маникюр в неутрални цветове

Заоблени нокти

Според тенденциите краят на квадратните нокти наближава. В съзнателния си живот никога не съм оформяла маникюра си по друг начин и определено не се чувствам готова да приключа с тях. Но големите маникюристи са категорични – модерните нокти са заоблени или заострени, не квадратни.

Тъмен маникюр

Тъмните цветове са идеални за есенно-зимния маникюр, заради изтънчения контраст с белите ръце. Освен това през новия моден сезон са и супер актуални. Задължително лакирайте ноктите си в черно, тъмно сиво или бургунд, за да се чувствате като модни икони.

Къси нокти

Те са толкова къси, че приличат на ноктите на малки момиченца, които имат вредния навик да ги гризат. Без да се подкрепя вредното заболяване онихофагия (гризане на нокти), много късо отрязаните нокти печелят модни позиции през новия сезон.

Артистичен маникюр

Маникюрът е изкуство и колкото повече арт елементи, вкарваме в него, толкова повече затвърждаваме тезата. Изрисуван като картина на Пикасо, декориран като чифт обувки на Manolo Blahnik, или украсен с перли в стил Chanel, арт маникюрът е топ тенденция за сезона.

Сини нокти

От тюркоаз до среднощно синьо, всички сини нюанси са много актуални. Тенденцията е щура, закачлива и свежа като синия цвят, като небето и морето.

Модерен френски маникюр

Големите маникюристи „ъпдейтнаха“ (обновиха с подобрения) френския маникюр до богата и стабилна версия, която обещава да е вечно актуална. Или поне до следващото обновяване. Класическата бяла черта на издадената част на ноктите е в разнообразни форми и цветове, основата също има множество варианти.

Матови нокти

Нека завършекът е матов, а не перлен. Постига се лесно с матов топ лак. Модерно и стилно е.

Маникюр в неутрални цветове

За почитателките на естествената красота и класическата елегантност. Непреходен тренд, който за разлика от тъмния маникюр, е в хармония с телесния цвят.

Прочетете още:

Модни аксесоари есен/зима 2015-16

Прически – тенденции есен/зима 2015-16

Най-модерните чанти за есен/зима 2015-16

Обувките на есен 2015

10 задължителни модни тенденции за есен/зима 2015-16

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти