Нека се подмладим!

Нека се подмладим!
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лилия Огнянова

Не си мислете, че за да изглеждате по-млади ви е необходим пластичен хирург.

Вие сами може да върнете часовника назад като подчините живота и навиците си на няколко правила.

Първа стъпка към съхранението на красотата и младежкия чар е отказването на цигарите и големите количества алкохол. Цигарите са способни да ви загрозят и да изпият цялата свежест и здраве от тялото ви само за няколко години. Да не споменаваме и риска от рак и още редица заболявания.

Една интелигентна жена, която иска да запази красотата си, трябва да знае, че цигарите са неин враг.

Здравословният сън е другата важна предпоставка за запазване на младостта. Избягвайте лягането в малките часове на нощта, както и прекалено късното ставане. Доказано е, че хората, които имат здрав режим на сън, нямат толкова проблеми с метаболизма и по-лесно държат килограмите си в норма, за разлика от тези с обърнат биологичен часовник.

Да запазите младежкия си вид не означава да се обличате като тийнейджърка. Стилът ви трябва да е класически и изчистен. Използвайте дрехите, за да прикриете недостатъците си и да подчертаете преимуществата си. Не се разголвайте излишно, дори и да имате прекрасен бюст.

Прекаляването с грима е другият важен момент. Да сте поддържана не означава да сте като платно на експресионист. Задължителни за ежедневния ви грим сафон дьо тен, подходящ за вашата кожа и възраст, спирала за мигли, съвсем малко руж, който да освежи бузите, и приятно червило или гланц в натурален цвят. Нямате нужда от изкуствени мигли, тежки черни сенки, дебели очни линии, румени бузи като ябълки и най-вече изкуствен тен!

Хидратацията на кожата е особено важна. Набавете си подходящ крем, лосион и дегримьор, които ще са съобразени с нуждите на вашата кожа. Ако имате спукани капилярчета, които са характерни дефекти на кожата след определени години, а козметичките ги наричат червени звезди, посетете специалист, който ще ви помогне да се отървете от тях.

Редовните физически упражнения са другото условие за запазване на добрия тонус и приятен външен вид. Колкото повече години минават, толкова по-малко ще може да си позволите да прекалявате със сладкото и да мързелувате. Може да се консултирате с диетолог какво е подходящо да включва вашето меню, а отделно се запишете на йога, пилатес, йогилатес или друг подобен вид физическа активност. Освен че ще се поддържате във форма, ще се заредите с енергия и ще се чувствате страхотно.

Не на небоядисаните корени в косата! Мадона може и да ходи с черни корени под русите си букли, но тя все пак е Мадона. Вие трябва да си изберете - или редовно ще се боядисвате, или ще си оставите косата да побелява, но в никакъв случай не бива да допускате да ходите неглиже по улиците. За предпочитане са цветовете близки до вашия естествен или топли нюанси на кестенявото. Черната боя ще изостри чертите на лицето ви, така че внимавайте с нея.

Храната от своя страна може да се превърне във вашия най-ценен съюзник срещу стареенето. Постарайте се менюто ви да е богато на антиоксиданти. Те се борят със свободните радикали, които предизвикват поява на бръчки. Освен това изчистете менюто си от пържени храни, захар и полуфабрикати и се старайте да консумирате повече зеленчуци и плодове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти