Clarins отбелязаха 10 години в България

Мосьо Кларанс подкрепя различни проекти, свързани с опазването на околната среда и съхраняване на биоразнообразието
Снимка: Clarins

Кристина Гочева

Към красивата снежнобяла притихналост на вчерашната софийска вечер (26 януари) от френската козметична компания "Кларанс" (Clarins) добавиха изискан светски шум и цвят - червен, разбира се! Изключително харизматичната личност Кристиян Куртен-Кларанс, член на семейство Кларанс и Председател на Надзорния съвет на Clarins Group, бе в София, за да отбележи 10-годишното осезателно присъствие в България на френската марка пионер в красотата чрез растителни продукти.

Освен спомените от миналото и първите стъпки на "Кларанс" на нашия пазар, гостите се запознаха с философията на семейството и компанията, останали непроменени от 1954 г., когато Жак Куртен-Кларанс (бащата на Кристиян) отваря своя първи Институт за красота в Париж.

Днес марката е европейски лидер в престижната красота с милиони клиенти по цял свят и въпреки че изискванията и динамиката на времето се променят, тя спазва мускетарската дума на фамилия Кларанс - да предлага най-доброто на жените. За да се случи това обаче, вече 58 години, изследователите на компанията извличат тайната на красотата от сърцето на всяко растение и откриват неговите най-ценни и ефективни съставки.

Този процес не се случва с опустошителната сила на днешната индустрия, а чрез грижа за природата и мисъл за бъдещите поколения. Защото няма как да сме красиви външно, ако водата, която пием и храната, която консумираме е замърсена.

Компанията гледа глобално и отговорно към околната среда и стои зад инициативи като почистване на езера или връщането на живот в унищожени вече почви, защото е наясно, че в една екосистема всичко е свързано с математическа точност. Политиката на честен пазар и непрекъснати програми за развитие са сред приоритетите на бранда.

Определен процент от цената на дребно за дърво, което расте в сухите гори на Мадагаскар и е основна съставка в хидратиращата серия на "Кларанс" се дава за подпомагане на общински проекти в производствените зони там. Системно се засаждат и нови дървета, за да се гарантира съхраняването на вида, който е от голямо значение за местното население, тъй като традиционно се използва за строеж на къщи.

Много подобни примери могат да подкрепят ясната визия за опазване на околната среда и социално отговорните каузи, но на този етап аргументите са достатъчни, защото както самият Кристиян Куртен-Кларанс с чувство за хумор сподели:

"Информацията е като късата пола, трябва да е достатъчно къса, за да е атрактивна, но и достатъчно дълга, за да не разкрива всичко."

Освен това на 26 януари официално бе даден старт на проекта "Clarins най-динамична жена". Въпросното звание ще се присъди през май 2013 г. на жени, които макар и зад кадъра на светския блясък са ангажирани с хуманни каузи, защото външната красота е просто израз на красотата в душата на всяка една от нас.

Този материал е специално написан за Еdna.bg от Кристина Гочева.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти