Как красотата и младостта се изтриват от лицето ни

Как красотата и младостта се изтриват от лицето ни
Снимка: Thinkstock

Редица пъти сме ви давали разнообразни съвети как да се грижите за кожата на лицето и тялото си, как да я запазите чиста, еластична и млада за по-дълго.

Сега, с помощта на Health.com, ще ви дадем и няколко примера как сами състаряваме лицето си и съсипваме кожата си.

Всеки може да прецени за себе си къде бърка и какво да промени, за да запази красотата и младоликия вид колкото се може по-дълго.

Всички знаем базисните правила, които просто не трябва да бъдат пренебрегвани – пийте повече вода и никога не си лягайте с грима.

Водата помага на целия организъм, а на кожата помага да запази еластичността и сияйността си.
Що се отнася до грима, както Кристина Крънчева умело отбеляза – "Все още не се е родила жена, която е по-красива без грим, отколкото с грим", но това не означава в никакъв случай, че първо трябва да злоупотребявате с козметиката и второ – да я държите денонощно на лицето си.

Щом се приберете у дома, е нужно старателно да почистите кожата на лицето си с подходящи средства, дори и да не сте употребявали фон дьо тен. Това трябва да се превърне в навик, както миенето на ръцете преди хранене.

Липсата на защита от слънцето е другият фактор, който може без време да похаби красотата на лицето. Да, бронзовият тен е нещо чудесно, но не бива да се целите към него на всяка цена. Слънцезащитните продукти са задължителни за използване през цялата година за всички открити части на тялото. Вредните ултравиолетови лъчи са опасни и не бива да бъдат подценявани.

Що се отнася до солариумите, много е писано и говорено за това вредни ли са те или не, всеки може сам да направи своя избор. Не трябва да се прекалява с продължителността на процедурите и задължително да се ползва защитен лосион, който е различен от този с фактор против слънце и специално разработен за лампите на солариума.

Пренебрегването на кожата на шията и ръцете също е грешка, тъй като именно тези части от тялото издават на колко сме години или колко стрес и преумора има в живота ни. ТУК може да си припомните съвети, които сме ви давали за поддържане кожата на ръцете. Що се отнася до шията, продуктите, които ползвате за лице, са подходящи и за нея, освен ако разбира се, не си купувате специална козметика за тази част от тялото.

Прекалено честата смяна на козметичните продукти също е фактор, който може да навреди, вместо да помогне на кожата ви.

Трябва да ви е известно, че след две-три намазвания с крем против бръчки няма как да забележите моментален ефект. Понякога дори е по-добре да използвате две опаковки от даден продукт, за да постигнете убедителен резултат. Затова не бързайте да изхвърляте козметиката си, докато сте на половината от съдържанието ѝ, само, защото ви се струва, че не дава ефект.

Може да си позволите да смените крема за лице например, ако се обривате от него или усещате, че не понася добре на кожата ви.

Никога не оставяйте кожата си суха и винаги ползвайте подходящ крем за лице, околоочен серум и лосион за тяло. Грижата за нежната зона около очите е от огромно значение за добрия, свеж и младежки вид, затова не я пренебрегвайте. Писали сме ви как да се справите с тъмните кръгове под очите, можете да си припомните ТУК.

Хроничното недоспиване, ежедневният стрес, както и злоупотребата с алкохол и особено тютюнопушенето са истински врагове на красотата и здравето. Те са в състояние да направят дори и кожата на 26-годишно момиче да изглежда състарена и уморена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти