Как да запазим кожата на ръцете нежна

Как да запазим кожата на ръцете нежна
Снимка: Thinkstock

Факт е, че ръцете са тези, които с най-голяма точност разкриват възрастта. Причина за това е, че кожата на обратната страна на дланите (ръцете погледнати отгоре), съдържа малко мастни жлези, а на китките те изобщо не съществуват.

Хидролипидният слой на кожата там е много слабо изразен. Когато остаряваме, кожтата в тази област реагира първа.

Ръцете са изложени ежедневно на редица вредни външни влияния - слънце, студ, сапун и т.н. От Kozmetikata.com дават няколко насоки как да се грижим за ръцете си и да ги запазим нежни и красиви за по-дълго време.

Като начало използвайте крем за ръце всеки ден, особено ако сте над 40 години. Винаги изплаквайте ръцете си веднага, след като сте работили с почистващи препарати или сте били дълго време на ниски температури навън, подсушете ги и ги намажете с подхранващ крем за ръце.

Потящите се длани
Процесът на остаряване понякога е свързан и с изпотяване на дланите. Изпотяването само по себе си не е страшно, стига да не е причинено от болестно състояние. Доброто решение е честото изплакване на ръцете и нанасяне върху кожата на натурално масло с няколко капки етерично масло от мента или мащерка.

Добра релаксация
Ръцете ни съдържат голям брой малки части: мускули, стави и нерви, които дори не регистрираме като съществуващи. Когато работим интензивно обаче, с течение на времето започваме да чувстваме болки. За добрата им форма са необходими редовна почивка и подходящи упражнения. Раздвижвайте дланите си, въртете ги наляво и надясно, притискайте ги една към друга. Правете подобни упражнения най-малко 5-6 пъти на ден, така ще ги направите ръцете по-гъвкави и ще подобрите кръвообращението

Масаж на ръцете
Всяка вечер, преди лягане, масажирайте ръцете си с крем за ръце за няколко минути. Ако кожата ви е съвсем груба, може да нанесете силно омазняващ крем и да сложите на ръцете си памучни ръкавици, докато спите. При масажа се усилва лимфната циркулация и кръвообращението, сваля се напрежението от мускулите и ставите, а също се въздейства и на рецепторите, които са така богато разположени по дланите. Използвайте традиционните масажи, включващи класически движения като поглаждания и разстривания.

Точният крем за ръце
Изборът за крем за ръце е повече от богат. Тогава, когато говорим за крем за ръце за застаряваща кожа обаче, е добре да изберем такъв с подхранващи, натурални съставки. Най-подходящи са субстанциите, съдържащи масло от ший, какаово масло, масло от жожоба, шипково масло, масло от сладък бадем, кокосово масло и витамин Е, които да спомогнат за омекотяване и изглаждане на кожата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти