Модни тенденции есен/зима 2014-15

Модни тенденции есен/зима 2014-15
Снимка: Lanvin, Dolce&Gabbana;, Etro, Louis Vuitton

Биляна Божилова

Отново дойде време да сменим летния гардероб с есенно-зимен.

Ефирната рокля с плетена, късият топ с дълъг пуловер, лятното сако със зимно палто, коприната с кожа с косъм и още подобни актуални замени.

Вместо да си спомняте с носталгия за лятото и да изпадате в есенна депресия, отдайте се на пълноценен шопинг с нови попълнения за есенно-зимния гардероб.

Дизайнерите отново са се погрижили и за дамите с най-претенциозен вкус.

При цветовете голямата изненада е почти пълното отсъствие на дръзките неонови нюанси, които са заменени от нежните пастелни тонове.

Лидер все пак е червеното във всичките му нюанси – от тъмно оранжево до бордо. Класическите за сезона черно, бяло, сиво и кафяво също продължават да доминират.

Хит при материите са плетивата, явно модните къщи ни подготвят за студена зима. Плетената рокля е "must have" за сезона. Дългият, широк пуловер е задължителна покупка, ако няма кой да ви изплете.

Кои са 10-те топ тенденции за есен/зима 2014?

• Суинг от 60-те

• Червено

• Фолклорни мотиви

• Плетена рокля

• Пастелни цветове

• Големи пуловери

• Улична мода

• Универсален войник

• Пончо или широко палто

• Кожа с косъм

Суинг от 60-те

Мини рокли и поли с чизми, якета с А-образна форма, палта с двуредово закопчаване, стилът на Туиги от 60-те се завръща. Секси, закачлив, класически и много модерен - моден суинг 2014.

Чeрвено

Онзи момент, в който разбираш, че най-предпочитаният от теб цвят е най-модерен за есен/зима - безценен! След това се изненадваш също от факта, че цялата гама от въпросния цвят е много актуална и те обзема модно вдъхновение за стилни комбинации в червено - от тъмно оранжево до бордо.

Фолклорни мотиви

Любима народна приказка, изобразена върху дрехите и аксесоарите - красиво, младежко и тренди. Народна носия вместо рокля - стилно, женствено и тренди. От Dolce&Gabbana до Etro, народният дух е с модно звучене.

Плетена рокля

Както стана ясно от самото начало, очаква ни есенно-зимен сезон с много плетива, особено с плетени рокли. Най-женствената дреха в комбинация с най-топлата материя, за комфорт и елегантност през студените месеци.

Пастелни цветове

Забравете за неоновите нюанси, които ни провокираха с доминацията си в последните няколко модни сезона. Пепел от рози, бежово, екрю, светло синьо, светло зелено и т.н.,  пастелните цветове ще ни зареждат с романтика през есен/зима 2014-15.

Големи пуловери

Късият топ направи своята очаквана трансформация в дълъг и широк пуловер. Секси коремчето е зазимено, но без носталгия към отминалото лято. Догодина предстоят нови прояви на висш сексапил, само да изживеем зимата със стил.

Улична мода

Със стила на рапър от гетото ще се изкачите до модния връх през новия моден сезон. Широк смъкнат панталон, шапка с козирка и ланец - какво друго му трябва на човек, за да е готин? Тарикатско излъчване.

Универсален войник

Войнишко зелено, палто с пагони и двуредово закопчаване, маскировъчни детайли и кубинки - всички елементи на милитъри стила присъстват и през есен/зима 2014-15. Обогатен с малко модерен дух, стайлингът е видимо привлекателен.

Пончо или широко палто

Поредната тенденция, която подсказва, че дизайнерите ни подготвят за сериозна зима. Отново сексапилът остава на заден план в името на топлината и комфорта. Пончото и широкото палто са еднакво модерни, вашият личен стил ще излъчи фаворита.

Кожа с косъм

Трендът, който почна да ми поомръзва да споменавам, но не и да нося. Особено в най-студените зимни дни и нощи. Пореден сезон за дрехи и аксесоари от кожа с косъм, времето ще покаже при какви температури ще ги носим.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти