Защо нямате кожата, която искате?

Защо нямате кожата, която искате?
Снимка: iStock/Getty Images

Вие може би си мислите, че правите достатъчно за кожата на лицето си, но защо въпреки това тя не е толкова чиста и красива, колкото ви се иска?

Представяме ви няколко от най-често срещаните грешки, които почти всички допускаме в ежедневието си и които водят до загуба на блясъка на кожата, замърсяването ѝ и появата на неприятни пъки и черни точки.

Гореща вода

Снимка: iStock/Getty Images

Истински топлият душ може да е нещо много приятно и отпускащо, особено в края на дългия ден, но горещата вода изсушава кожата. Затова постарайте се да не прекалявате с нея или поне да обливате тялото си с по-хладка вода, преди да приключите с къпането.

Пипане с пръсти
Замисляли ли сте се колко често през деня докосвате лицето си без да се усетите? Това силно замърсява кожата, тъй като с ръцете си пипаме какво ли не и е трудно да бъдат поддържани непрестанно идеално чисти. Друг "вредител" е мобилният телефон, който улеснява достъпа на бактериите и замърсяващите частици до епидермиса.

Липса на интимност
Или казано директно – липса на секс. Това е една от причините за поява на пъпки и изобщо не е мит. По време на палуването под завивките се отделя ендорфин, който е известен като "хормона на щастието". Именно той помага за производството на колаген, който е така важен за поддържане на добрата еластичност на кожата.

Прекалявате с козметика

Снимка: iStock/Getty Images

В това число се включва освен декоративната, и бялата козметика. Прекаляването с почистващи препарати води до излишно изсушаване на кожата и сериозно нарушаване в нейния ph баланс. Що се отнася до фон дьо тен, пудра, руж и т.н., те трябва да бъдат старателно почиствани веднага щом се приберете у дома. Изключително вредно за кожата е да спите с грима си.

Снимка: Thinkstock

Прекалявате с алкохола
Алкохолът в неразумни количества се отразява зле както на организма, така и на кожата. Той я дехидратира и отнема от блясъка ѝ. Отделен въпрос е, че в него има прекалено много захар, която също не помага на красивия вид на лицето. Намалете чашките (независимо алкохол или газирани напитки) и сладкишите, и ще забележите разликата.

Не спортувате

Снимка: iStock/Getty Images


Това се отразява неприятно върху целия организъм и особено върху фигурата ви. Спортът освен че ви държи във форма, подобрява метаболизма и кръвообращението, което помага на кожата ви да бъде чиста и бляскава.

Игнорирате проблема
Ако наистина имате сериозен кожен проблем, фон дьо тена и обикновения почистващ тоник няма да ви помогнат. Посетете специалист и той най-добре ще ви назначи правилното лечение

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти