Нар и соя срещу бръчки

Нар и соя срещу бръчки
Снимка: Thinkstock

Маслото от нар и протеиновите екстракти от соеви зърна или соево мляко са незаменими в борбата с бръчките. Те често влизат в състава на някои антиейдж кремове.

От Kozmetikata.com обясняват и причините за това.

Нарът е плод с многобройни качества. Той съдържа много витамини А, С, Е, В5, В3, желязо, фолиева киселина, калий и полифеноли, които го превръщат в естествено лекарство и ценен здравословен продукт.

След редица изследвания е доказано, че антиоксидантните му свойства надминават в пъти тези на зеления чай.

Екстрактът от нар подсилва клетъчната регенерация, защитава кожата, тонизира я и свива порите, като същевременно неутрализира действието на свободните радикали и предпазва от появата на бръчки. 

Нарът спомага за по-бързото възстановяване на колагена в епидермиса и действа хидратиращо на кожата. Той е подходящ и за чувствителна кожа, като почиства добре и се бори с повърхностните възпаления.

Протеиновите екстракти от соеви зърна или соево мляко съдържат фитоестрогени, наречени изофлавони. Те имат свойството да действат като естествените женски хормони и да намаляват бръчките.

Изследванията, направени върху животни доказват, че изофлавоните създават защитна бариера срещу слънцето и увеличават производството на хиалуронова киселина -  субстанция, която уплътнява кожата и намалява бръчките.

Освен в козметиката тези продукти е добре да се приемат и с храната. Особено подходящи са за дами над 40 години, като цялостно подпомагат функциите на целия организъм.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти