От какво има нужда кожата ни

От какво има нужда кожата ни
Снимка: Thinkstock

Със сигурност искате да имате кожа нежна и гладка като сатен. За целта си купувате различни лосиони и какви ли не душ гелове.

Истината обаче е, че кожата се нуждае точно от пет неща, за да бъде здрава и да изглежда красиво.

Като начало са важни витамините. А, Е и С са от особено значение за доброто състояние на епидермиса. Най-добрият начин да си ги набавите е чрез храната, но няма да ви навреди да си купувате и козметични продукти, които имат тези витамини в състава си.

Масажът е нещо изключително приятно, което рядко си позволяваме, за жалост. А именно той осигурява доброто кръвообращение в кожата, кара ни да се чувстваме по-тонизирани, спокойни и да вървим с гордо вдигната глава, а не приведени от болки в кръста и раменете.

В сайтовете за групово пазаруване има разнообразни изгодни оферти, които предлагат професионални масажи на доста приемливи цени.

Хидратация! Тя осигурява красота и здраве не само за кожата, но и за целия организъм. Ако сте любители на банята с гореща вода, то трябва да знаете, че задължително след това се нанася овлажняващ крем, тъй като горещата вода дехидратира. Цигарите са другия враг на хубавата кожа, както и липсата на достатъчно течности. Пийте повече вода и прясно изцедени сокове и по-малко кафе и алкохол.

Овлажняването е другата важна стъпка. То може да се случва благодарение на различни лосиони и и кремове за тяло, но е важно да се превърне във ваш навик и да го правите редовно. Така ще поддържате мекотата на кожата.

Преди да се намажете с любимия си крем обаче, е важно добре да сте ексфолирали кожата. Това се случва с помощта на различни домашно приготвени и купешки скрабове за тяло, както и подходяща гъба.

Ексфолиацията не е нужно да се случва всеки ден, тъй като ще разраните излишно кожата, но веднъж в седмицата е хубаво да прилагате този метод за отстраняване на мъртвите клетки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти