Как да забъркаме вкусна разядка

Как да забъркаме вкусна разядка
Снимка: netinfo

Малко преди да стане време да се приготвя вечерята, ще ви споделим една интересна рецепта за направата на вкусна разядка. Техниката е щедро споделена от Zdravduh.com и е съвсем лесна за изпълнение.

Става дума за така нареченото "чътни", което произхожда от индийската кухня, а освен това присъства и на английската трапеза. Вкусът му е хем сладък, хем кисел, хем леко пикантен. Много добре се комбинира със сирене и месо.

Може да бъда приготвено от различни плодове като сини сливи и ябълки, но често към тях се прибавят и зеленчуци - лук, домати, чушки и др. Експериментирайте спокойно според вашия вкус.

Ето и рецептата.

Нужни продукти:

1 кг. обелени и нарязани зрели домати
750 г обелени, изчистени и нарязани ябълки
375 г захар
250 г нарязан на кубчета лук
250 г стафиди
350 мл ябълков оцет
1 наситно нарязана зелена чушка
2 ч. л. сол
1/2 ч.л. сух джинджифил

По желание:

5-6 семенца кардамон
2-3 с.л. синапено семе (семето, от което се приготвя горчицата - mustard seeds)
1 с.л. лют червен пипер

Начин на приготвяне:

Всички продукти се нарязват на кубчета, слагат се в голяма тенджера на котлона. Прибавят се захарта и оцета, а малко след това и подправките. Сместа ври, докато се сгъсти и омекне. Изчакайте да изстине, напълнете в стерилизирани бурканчета и запечатайте. 

Съвет: Подправката кардамон и синапеното семе не са задължителни, но те придават особено очарование на чътнито. Това са индийски подправки, които трудно можете да намерите в България. Опитайте в индийските магазинчета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти